Afscheidsfotografie

Geheel naar uw wensen

Waarom afscheidsfotografie?

Afscheidsfotografie bij een begrafenis of crematie is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Terwijl je verdriet en pijn ervaart door het verlies, moet er ineens heel veel geregeld worden. Dat zorgt ervoor dat deze periode in een soort van roes wordt beleefd. 

Om verschillende redenen is afscheidsfotografie een goed idee. Niet alleen vanwege de rouwverwerking van kinderen die op dat moment nog te klein zijn om de dood van een (groot)ouder of broertje of zusje te beseffen.

Ook voor de rouwverwerking van ouderen die hun partner verloren hebben en dit soms niet meer kunnen herinneren, is het goed om het fotoboek bij de hand te nemen en aan de hand van de foto's hierover een gesprek te beginnen. En natuurlijk kan je de ervaringen delen met mensen die niet aanwezig konden zijn door ziekte of bijvoorbeeld omdat ze te ver weg wonen.

Afscheidsfotografie - Paardenkoets in zwartwit

Geheel naar eigen wens

Geen uitvaart is hetzelfde. Daarom is goed overleg tussen de familie of uitvaartverzorger en de fotograaf van groot belang. Zo kunnen wij rekening houden met de wijze van afscheidsfotografie.

Soms wil men graag dat alles van nabij wordt vastgelegd, inclusief de gezichten van de familie met de daarbij behorende emoties. Een ander wil graag dat de sfeer wel stijlvol in beeld wordt gebracht, maar met zo min mogelijk herkenbare gezichten.

Afscheidsfotografie is van grote waarde

Onopvallend te werk

Bij afscheidsfotografie gaan wij zo onopvallend mogelijk te werk. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat alle belangrijke, mooie en ontroerende momenten worden vastgelegd.

Niet merkbaar aanwezig zijn geldt niet alleen voor de fotografen maar wordt ook mogelijk gemaakt door onze professionele fotoapparatuur die hierop ingericht is.

Afscheidsfotografie - Overzicht van genodigden in de aula

Geruisloze opnames

Door onze stille camera's is het veelal mogelijk om bij bestaand licht te fotograferen. Hierdoor wordt het gebruik van hinderlijk flitslicht zoveel mogelijk beperkt. 

Een regelmatig terugkerende opmerking is dat wij prachtige foto's afleveren en dat absoluut niet opgemerkt is dat deze opnames gemaakt werden. Een mooi compliment!

Afscheidsfotografie en detailfoto's

Elke uitvaart is uniek

Daarom is het belangrijk om vooraf uw wensen kenbaar te maken. Soms starten wij de afscheidsfotografie bij het sluiten van de kist. Maar vaak beginnen wij bij aankomst bij de dienst in de kerk of het afscheid in het crematorium. Daarna gaan wij, indien gewenst, mee naar het kerkhof voor het laatste afscheid. Fotografie tijdens de koffietafel behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Detailfoto's behoren ook tot de afscheidsfotografie

Afscheidsfotografie als persoonlijke herinnering

De fotoreportage van de uitvaart kunt u op verschillende manieren bewaren. Een afscheidsalbum is mooi om weer even terug te kijken. De foto's krijgt u natuurlijk ook als digitaal bestand.

Nadat de foto's door ons zijn geselecteerd en bewerkt plaatsen wij deze op een persoonlijke website met inlogcode. U heeft een compleet overzicht van de rouwreportage en kunt alle foto's ook per stuk bekijken.

Op eenvoudige wijze kunt u hier ook de foto's voor het album selecteren. Zo weten wij precies welke foto's u in het afscheidsalbum verwerkt wilt hebben.

Geen album? Dan bieden wij de fotobestanden op USB stick in een fraaie box met daarin 10 geprinte foto's.

Met onze professionele grootformaat printer leveren wij hoogwaardige vakprints tegen een betaalbare prijs.

Een roos boven op de kist - afscheidsfotografie

Beelden zeggen meer dan woorden

Een uitgelezen mogelijkheid om een persoonlijk karakter aan een uitvaart te geven is een digitale fotopresentatie. De meeste locaties zoals uitvaartcentra, begraafplaatsen, crematoria en kerken zijn voorzien van apparatuur voor het vertonen van beeldmateriaal.

Denkt u hierbij aan een fotopresentatie of film die tijdens een condoleancebezoek en de afscheidsdienst kan worden vertoond. Ben Eekhof Fotografie heeft een uitgebreide kennis op het gebied van audio- en videobewerking. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Fotobewerking 

Voor rouwkaarten en kistfoto's kunnen foto's van de overledene bewerkt worden. Van bestaande fotoprints maken wij reproducties, die daarna digitaal bewerkt worden. Digitale afbeeldingen kunnen natuurlijk direct in Photoshop bewerkt worden. Eventueel kunnen andere personen van de bestaande foto verwijderd worden of achtergronden worden aangepast.

Snelle printservice

Kistfoto's kunnen wij vaak nog op dezelfde dag leveren dankzij onze professionele grootformaat printer. Foto's worden afgeleverd op hoogwaardig FineArt papier.

Tarieven

Afscheidsfotografie is maatwerk. Neem contact met ons op voor informatie en prijzen. We nemen graag alle mogelijkheden met u door. 

Make A Memory

Als fotograaf voor de stichting Make a Memory hebben wij veel ervaring met rouwfotografie. Deze stichting fotografeert op verzoek van ouders, ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken tot 17 jaar.

Ook hier ervaren wij telkens weer de dankbaarheid voor de mooie en integere fotoreportages.

Afscheidsfotografie maken wij ook voor make a memory

Een gerust gevoel

Als beroepsfotograaf zijn wij aangesloten bij de DuPho, een beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Wij werken volgens de Algemene Voorwaarden van DuPho. Dit geeft zekerheid voor iedereen.

Afscheidsfotografie doen wij onder de voorwaarden van Dupho

Ben Eekhof Fotografie Agripark-Oost 2 8251 KH Dronten           [Y]