• Home
  • FineArt Print Service
  • Fotopapier Soorten

Ruime keuze aan papiersoorten

Er is een ruime keuze aan fineart papiersoorten en andere fotopapieren. De meest verkochte inkjet fotopapieren zijn van Innova en Hahnemuhle. Fineartpapiersoorten kenmerken zich door de hoge kwaliteit van het papier, het is zuurvrij (PH-neutraal) en bevat geen witmakers. Dit geeft uitmuntende afdrukken, zowel in kleur als zwart-wit.

Onze meest verkochte papiersoorten vind je hieronder. Staat het fotopapier dat je zoekt er niet tussen neem dan even contact met ons op. Wij kunnen alle papiersoorten in alle maten leveren.

INNOVA IFA69 FIBAPRINT BARYTA 310gr/m2

IFA69 Fibaprint Baryta 310gr/m2 is een van onze meest verkochte papiersoorten. Het is een 'echt' Barietpapier. Het bariet effect wordt bereikt door het aan de coating toevoegen van bariumsulfaat. Het zacht-glanzende, licht gestructureerde oppervlak, geeft afdrukken van ongekende kwaliteit.

Uitmuntende afdrukken, van zowel kleur- als zwart-wit prints zijn het resultaat van dit unieke materiaal. Het papier is zeer snel droog en bestand tegen vocht. IFA69 bevat geen chemische witmakers, is zuurvrij (PH-neutraal), Deze papiersoorten geven hierdoor een zeer lange levensduur, tot wel 80 jaar. 

papiersoorten van Innova

INNOVA IFA49 FIBAPRINT ULTRA SMOOTH GLOSS 285 gr/m2

IFA49 Fibaprint Ultra Smooth Gloss 285gr/m2, maakt deel uit van Innova's FIBAPRINT range. Dit programma bestaat uit een aantal "bariet"achtige papiersoorten, welke stuk voor stuk garant staan voor schitterende afdrukken. Dit geldt zowel voor kleur als voor zwart/wit prints. Fibaprint Ultra Smooth Gloss, is glad van structuur, heeft een hoge glanswaarde en heeft een hoge witheid.

Het papier leent zich uitstekend voor het afdrukken van portretten. Huidtinten worden buitengewoon natuurlijk weergegeven. Maar ook voor andere soorten fotografie een prachtig materiaal.

Het papier heeft een zeer groot kleurbereik en ook een zeer hoge D-max waarde. (2.5!) Dit is zeer belangrijk voor het afdrukken van zwart-wit opnamen met een intense zwarting.

Door de micro-poreuze"Chrystal"coating is het papier zeer snel droog en is zeer goed bestand tegen vocht. Het materiaal bevat geen chemische witmakers en is zuurvrij. (PH-neutraal) Hierdoor vergelen deze papiersoorten niet en heeft elke afdruk een zeer lange levensduur tot wel 80 jaar. Een mooier product bestaat niet!

Papiersoorten in de Photo Art Range

Hahnemühle Photo Rag 308 gr/m2

Hahnemuhle Photo Rag Natural White Matt 308 grs is een mat Fine Art papier met een zeer fijne oppervlaktestructuur. Het papier voelt zijdezacht aan en heeft een natuurlijk witte kleur. Het basismateriaal is vervaardigd uit 100% katoenvezel en is voorzien van een premium matte inkjet coating.
Het papier is zuurvrij, bevat geen chemische witmakers en heeft hierdoor een zeer lange levensduur (meer dan 100 jaar !).

Het heeft een zeer groot kleurbereik en een uitzonderlijk hoog inktopnemend vermogen. Hierdoor worden zeer fraaie resultaten geboekt bij het afdrukken van kleur en/of zwart-wit bestanden. Het materiaal is geliefd bij portretfotografen om de zeer natuurlijke weergave van huidtinten.

Matte Fineartt is een van de mooiere papiersoorten

Hahnemühle Matt FineArt Photo Rag Ultra Smooth 305 gr/m2

Het Hahnemühle Matt FineArt Photo Rag Ultra Smooth 305 papier is vervaardigd van honderd procent katoen. Het papier heeft een zeer glad oppervlak en is voorzien van een hoogwaardige matte inkjet coating. Het papier is compatibel met inkjetsystemen die werken met gepigmenteerde of dye inkten.
De premium matte coating voldoet aan de allerhoogste industrienormen met betrekking tot dichtheid, kleurbereik, kleurgradatie, kleurgamut en het behoud van de beeldscherpte. Hierdoor is dit supergladde Photo Rag papier zeer geschikt voor het maken van afdrukken met hoog contrast voor tentoonstellingen, albums en archiefdoeleinden van fotografische of kunstreproducties.

Photo Rag is een van de bekendste papiersoorten

Proline Vibrant Luster 255 gr/m2

Luster, wit fotopapier met als eigenschappen een hoge witheid, dus heldere, gedetailleerde afdrukken, voor zowelkleur- als zwart/wit prints. Deze papiersoorten zijn vochtbestendig.

Proline heeft verschillende papiersoorten

Proline Vibrant Mat 230 gr/m2

PRO-Line Vibrant Mat 230grm is een mat hoogwit papier met vrijwel geen textuur voor heldere, gedetailleerde afdrukken, zowel kleur als zwart-wit prints. Met een dikte van ~0,3 mm, optische witmakers (OBA), PH-neutraal  heeft dit papier een ongeëvenaarde Fine Art Print kwaliteit. Wij  printen met een resolutie tot 2880 DPI (dots per inch). Dit geeft de mooiste kleurweergave, vloeiende kleurovergangen, de diepste zwarting en weergave van de allerfijnste details.

Proline is de leverancier van betaalbare papiersoorten

Ben Eekhof Fotografie  -  De Grutto 70  -  8251 XN Dronten           [Y]