Foto's opplakken en inlijsten

Zo komen je foto's écht tot hun recht

Opplakken en inlijsten

Natuurlijk wil je jouw foto's graag zo mooi en veilig mogelijk aan de muur hangen. Het best komt zo'n stukje Wall Art tot zijn recht als je hem mooi laat opplakken en inlijsten.

Ideaal is om je foto achter museumglas in te lijsten. Dit artglas is in verschillende varianten verkrijgbaar. De coatings zijn vergelijkbaar met die van brillenglazen, wat een nagenoeg "onzichtbaar" glas tot gevolg heeft. Wij laten je graag het verschil zien.

Verschillende materialen

Formaten vanaf A3 plakken wij standaard op 1 mm pvc. Dit plakken en bijsnijden doen wij in eigen huis.Ook kunnen foto's geplakt worden op dibond, achter acryl met dibond, aluminium, Forex, Kapamount of Gatorfoam en dit alles in verschillende diktes.

Afwijkende formaten of speciale wensen voor wat betreft het opplakken en inlijsten besteden wij uit aan onze specialisten.

Wil je foto's laten opplakken en inlijsten of heb je vragen hierover? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.

opplakken en inlijsten achter museumglas

Verschil ontspiegeld glas en museumglas

Er is een groot verschil tussen ontspiegeld glas en museumglas. Waar ontspiegeld glas een normale glassoort is die aan één of beide zijden is opgeruwd om de lichtgolf te breken, wordt er bij museumglas gebruik gemaakt van speciale coatings. De kwaliteit van museumglas is ook van een hogere kwaliteit, namelijk floatglas.

Welk glas kies ik?

Er zijn drie belangrijke eigenschappen die je moet weten om de juiste keuze te maken.

  1. De reflectie
  2. De Transmissie (de helderheid van het glas)
  3. De UV filter (de bescherming tegen zonlicht)

De reflectie wordt uitgedrukt uit in procenten. Hoe lager het percentage, hoe beter. Dit is ongeveer 8% voor normaal glas. Het laagste percentage hebben de speciale glassoorten zoals Carity AR70Clarity AR92 en Museumglas (slechts 1%). 

Ben Eekhof Fotografie  -  De Grutto 70  -  8251 XN Dronten           [Y]