• Home
  • Blog
  • Zakelijke portretfoto's voor LinkedIn

Zakelijke portretfoto's voor management-boek

Onlangs kwamen wij in contact met Dr. Ir. Carine Coehoorn, coach en trainer bij Perspectief Groep B.V. Zij heeft een management boek geschreven onder de titel 'Burnout is als failliet gaan'.

Voor de achterzijde van het boek moest zij een goede profielfoto hebben, waarbij de achtergrond moest matchen met de layout van de cover. 

Zakelijke portretfoto's 

In onze fotostudio in Dronten hebben wij een uitgebreide serie portretfoto's geschoten. Hierbij maakten wij onder andere gebruik van kleuren-gels over onze flitsers die de witte achtergrond belichten. Door een goede mix van kleurengels kwamen wij op de juiste achtergrondkleuren. 

Carine bleek van nature een model te zijn. Nadat ze was opgemaakt door onze visagiste Nicole en voorzien van een mooie make-up, begon de fotoshoot ietsjes onwennig voor haar. Daar heeft iedereen wel iets last van, maar er was al snel niets meer van spanning te merken.

Onze kunst is om het onze 'modellen' naar de zin te maken en te zorgen voor een lekkere relaxte sfeer. En dat lukt gelukkig altijd weer.

 

Zakelijk portret voor LinkedIn 

Carine heeft de zakelijke portretfoto's niet alleen op de achterkant van haar boek geplaast maar ook gebruikt als haar LinkedIn profielfoto . In combinatie met de kleuren van het boek komt haar profielfoto erg goed tot zijn recht.

Een goede social media-foto zorgt voor een professionele uitstraling.

Bedrijfsfotografie ten behoeve van een auteur

Zakelijke portretfoto's binnen één uur

Doorgaans maken wij een serie profielfoto's binnen één uur. Het eerste kwartier is voor het 'inschieten'. Je voelt je al snel comfortabel. Dat is het moment om met het echte werk te beginnen. We schieten diverse foto's in verschillende poses. Aan het eind van de fotosessie bekijken we samen met jou de foto's en kun je alvast je eerste keuzeronde maken.

De selectie krijgt een eerste bewerking en daarna zetten wij de zakelijke portretfoto's online op een persoonlijke website. Hier kun je op je gemak een definitieve keuze uit maken, die je volgens afspraak afgeleverd krijgt.

Professionele apparatuur en software

In onze ruime fotostudio in Dronten beschikken wij over meerdere Elinchrom lampen, die snel instelbaar zijn. De foto-opnames worden gemaakt met Fujifilm-apparatuur. 

Het bewerken of foto-editen gebeurt met Capture One Pro, een zeer geavanceerd fotobewerkings-programma, dat bijvoorbeeld programma's als Adobe Lightroom op vele punten verslaat.

Ben Eekhof geeft 1-op-1 workshops Capture One Pro en kan je hierover alle ins- en outs uitleggen.

Buiten goede apparatuur is een gedegen kennis van Colormanagement een vereiste. Dit betekent dat de opname gecontroleerd wordt gemaakt, de apparatuur goed gekalibreerd is en elkaars 'taal spreekt'.  Door kleurruimtes op de juiste wijze toe te passen en bestanden op de goede manier te  exporteren zullen bijvoorbeeld een print en een foto op je website exact hetzelfde zijn. Ook voor een workshop Colormanagement kan je bij Ben Eekhof Fotografie in Dronten terecht.

Interesse?

Ben je geinteresseerd in zakelijke profielfotografie, een workshop Capture One Pro of een workshop Colormanagement? Neem gerust contact met ons op. 

Ben Eekhof Fotografie Agripark-Oost 2 8251 KH Dronten           [Y]