Workshop Capture One Pro

1-op-1 coaching

Workshop Capture One Pro in één dag

Je bent in het gelukkige bezit van Capture One Pro maar je hebt geen idee of je er alles uithaalt wat erin zit. Je snap de volgorde en ook de logica van de vele tools niet. En je ziet eigenlijk geen kop of staart in alle mogelijkheden.

Je hebt geen idee waar de bestanden na het importeren terecht zijn gekomen en kan ze eigenlijk ook niet meer terugvinden. Of je komt bijvoorbeeld vanaf Adobe Lightroom (gefeliciteerd!) maar vindt de leercurve toch wel wat ingewikkeld.

Ik kan je helpen met een uitstekende workflow. Samen zorgen wij ervoor dat je bestanden een logische indeling krijgen.

Persoonlijke aandacht

Met Capture One Pro heb je de beste fotobewerkings-software in handen. Het kost echter veel tijd om de vele opties en mogelijkheden te ontdekken. Vooral het kiezen van de goede basisinstellingen en het bepalen van de juiste volgorde waarin je de afbeeldingen bewerkt is best ingewikkeld. Ik heb het allemaal voor je uitgetest en heb de ultieme instellingen voor je beschikbaar.

Ik heb geen geheimen en deel alle kennis graag met je. 

Cursus op maat

Met de 1-op-1 Standaard workshop leer je in één dagdeel alle geheimen van Capture One Pro kennen. Het voordeel is dat wij de onderwerpen waar je meer van wilt weten alle aandacht kunnen geven en alles wat je al weet achterwege kunnen laten. Super effectief dus!

De cursus is volledig up-to-date. De allerlaatste ontwikkelingen van de nieuwste versies zijn altijd in de workshop verwerkt. Ik leg het je graag allemaal uit.

Kies uit de workshop Standaard of Uitgebreid

De workshop Uitgebreid gaat nog veel verder. Na een heerlijke lunch starten wij met de installatie van mijn workflow, sneltoetsen en eventueel de exportrecepten op jouw computer. Dit zijn kleine bestandjes die je binnen Capture One kan kiezen maar je kan ook weer snel terug naar je oude workflow als je dit wilt.

Je ontvangt een uitgebreide handout

Natuurlijk kun je niet alles onthouden van wat behandeld wordt. Daarom ontvang je aan bij de workshop Capture One Uitgebreid een handig naslagwerk met alle sheets van de presentatie. Tijdens de cursus kun je hierop aantekeningen maken zodat je bepaalde onderdelen thuis terug kunt lezen.

Volg je de workshop Standaard en wil je toch de hand-out hebben. Deze kun je los kopen voor € 30.

Zelf aan de slag

Aan het einde van de cursus bewerk je eenvoudig op een professionele manier je RAW-bestanden. Behalve dat we alle stof behandelen ga je er natuurlijk ook zelf mee aan de slag. Zo krijg je snel grip op de werking van het programma. En de onderwerpen die je lastig vindt kunnen we nog een keer extra belichten en beoefenen.

workshop capture one voor beginners en pro's

Installeren van Capture One Pro 

De ervaring is dat veel nieuwe gebruikers van Capture One Pro het lastig vinden om een update of een nieuwe versie van dit programma te installeren. Of ze weten niet voor welke abonnementsvorm ze moeten kiezen.

Soms moet je Capture One even deactiveren en dan opnieuw aanmelden. Ik doe dit allemaal graag voor je. Het enige wat jij mee moet nemen is je inloggegevens voor de website van Capture One. En als je een nieuwe betaalde versie wilt installeren dan zal je ook gebruik moeten maken van Paypal of een creditkaart. Ik installeer Capture One dan op de meest optimale manier voor je.

Optimale Installatie

Bij de workshop Capture One Uitgebreid beginnen we de middag met het aanbrengen van de juiste voorkeuren, instellingen en sneltoetsen. Maar het belangrijkste van Capture One Pro is dat je de afbeeldingen via de juiste 'pipe-line' bewerkt. Ik heb een optimale workflow gemaakt die alle tools in de juiste volgorde afwerkt. Zo krijg je snel de beste resultaten.

leer je foto's bewerken in capture one pro

In de juiste volgorde

Het gebruik van de tools in de goede volgorde is essentieel is voor het beste eindresultaat. De ene tool heeft namelijk invloed op het effect van de voorgaande of volgende tool. Ik installeer graag alle tools voor je op de juiste manier. Zo haal je altijd het maximale resultaat uit je fotobewerking.

We slaan al deze instellingen op onder een zelf te kiezen naam. Je kan natuurlijk altijd weer terug naar de originele instellingen.

Wat heb je nodig?

Een eigen laptop, iMac of PC met daarop Windows of MacOS X.
Aanbevolen wordt voor deze cursus Capture One Pro 23, maar een eerdere versie is ook geen bezwaar.
Download hier de proefversie van Capture One Pro 23. Verder is het is handig als je al enige kennis hebt van digitale fotografie en hiermee verder wilt. Maar echt noodzakelijk is dit niet.

Wat leer je in de Standaard workshop Capture One Pro?

De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Op de juiste manier instellen van de voorkeuren / preferences
 • Structuur en overzicht scheppen in de complete workflow
 • Logisch en geordend werken met vaste mappen
 • Een keuze maken uit het werken in catalogs of sessies
 • Eenvoudig importeren van je foto’s
 • Snel foto's bewerken met geautomatiseerde instellingen
 • Optimaliseren van belichting, Hoog Dynamisch Bereik
 • Kleurcorrectie en witbalans
 • Hoe werkt het histogram
 • Werken met Niveaus en Luma Curves
 • Omzetten van kleur naar zwart-wit
 • Het gebruik van kleurruimtes (van RAW naar PhotoRGB, AdobeRGB of sRGB)
 • Toevoegen van trefwoorden en omschrijving om snel je foto's terug te kunnen vinden
 • Het werken in meerdere lagen
 • Het werken met aanpassingslagen en Luma Range
 • Lokale aanpassingen, vignetten, brushes
 • Hoe gebruik je het magisch penseel
 • Hoe gebruik je Stijlpenselen
 • Gebruik van voorinstellingen (presets en styles) om veelgebruikte handelingen te vergemakkelijken
 • Het zelf maken van presets met je eigen voorkeuren
 • Tethered fotograferen, waarbij je via een kabel direct op een pc of laptop werkt
 • Het op de juiste manier exporteren van bestanden (en ze ook weer terug kunnen vinden)
 • En verder alles waar je meer van wilt weten 
 • De hand-out met alle sheets is los verkrijgbaar voor € 30
  Bij de workshop Capture One Pro Uitgebreid is de hand-out inbegrepen.

Wat leer je nog méér in de Uitgebreide workshop?

 • In de uitgebreide cursus gaan we ’s middags verder met wat je in de ochtend geleerd hebt.
 • Tussen de middag zorgen wij voor een lekkere lunch
 • Daarna starten we met het installeren van mijn workflow, sneltoetsen en eventueel ook de exportrecepten op jouw computer.
 • Hierna gaan we dieper op het programma in en kunnen we aan de gang met de onderwerpen waar je meer over wilt weten of die nog niet helemaal duidelijk zijn
 • Uiteraard ga je zelf aan de gang met (het liefst) je eigen foto’s.
 • De hand-out – ter waarde van € 30,00 - met de sheets die in de cursus getoond worden ontvang je gratis bij de uitgebreide workshop.

Naar huis met veel kennis

Ik zie elke keer weer dat cursisten direct enthousiast worden in het begin van de presentatie. Ze verbazen zich over de geweldige kwaliteit en vele mogelijkheden die Capture One Pro te bieden heeft. 
Maar de cursus is ook best intensief.

Met het uitgebreide naslagwerk heb je tijdens het fotobwerken de Capture One 'bijbel' naast je liggen. Op het laatste blad staat een overzicht van alle sneltoetsen. Onder elke toets van je toetsenbord is een functie of tool gekoppeld. Dit versnelt het bewerkingsproces enorm. 

Bekijk de reviews

Mocht je nog twijfelen of deze investering zijn geld wel waard is, lees dan gerust eens de reviews die eerdere cursisten over deze workshop hebben geschreven.

Met name de 1-op-1 coaching wordt erg gewaardeerd, net als het zelf aan de slag gaan met Capture One tijdens de workshop. Luisteren naar een presentatie is zeer waardevol, maar het daarna zelf in de praktijk brengen op je eigen pc of laptop werkt toch écht het beste. De combinatie van deze twee maakt deze workshop uniek.

Wat is mijn investering?

De 1-op-1 Capture One STANDAARD workshop duurt 4 uren (dagdeel) en kost € 295

De 1-op-1 Capture One Pro UITGEBREID workshop duurt 6 uren en kost € 395
Dit is inclusief een gratis zeer complete hand-out van de cursus (ca 70 pagina’s) t.w.v € 30 en een heerlijke lunch.

Wil je eventueel nog meer van Capture One Pro leren dan betaal je voor 1 uur investering in jezelf € 65 extra.

Twijfel je nog of je wilt overstappen naar Capture One Pro? In 2 uren laat ik je alle voordelen van het gebruik van dit geweldige programma zien. Ik organiseer dagen waarop je je kunt inschrijven. Het maximum aantal deelnemers per cursus is 4 personen. De kosten bedragen € 125 per persoon.

Wat levert deze investering mij op?

Met deze workshop breng jij je foto-editing skills op een hoger niveau. Bovendien krijg je overzicht omdat wij een logische indeling maken op je harddisks. Zo weet je altijd je bestanden terug te vinden. Dit geeft orde, rust en voornamelijk duidelijkheid.

Je zal merken dat de kwaliteit van je foto's echt verbetert en vooral ook van een constante hoge kwaliteit wordt. Dit komt omdat je weet wat je doet en vooral hoe je het doet. 

Je leert snel en doeltreffend met Capture One Pro te werken. Hierdoor ben je in staat om zelf uitgebreid foto's te bewerken. Natuurlijk moet je er thuis wel zelf flink mee aan de slag gaan om de software 'eigen' te maken.

Locatie van de cursus

De 1-op-1 coaching vindt plaats in onze fotostudio in Dronten. Maar in overleg kan de cursus ook bij jou thuis of op de werkplek worden gegeven. Hiervoor wordt dan wel reistijd en reiskosten in rekening gebracht.

Is dit programma te ingewikkeld voor mij?

Begin je met het ontwikkelen en bewerken van RAW foto's dan kun je het overzicht wel eens kwijtraken in de vele mogelijkheden die deze editing-software je biedt.

Ook als je gewend bent om in Adobe Lightroom te werken en overstapt naar Capture One Pro kun je ongetwijfeld een helpende hand gebruiken die je wegwijs maakt in dit geweldige programma.

 Ik help je daarom graag op weg in de mogelijkheden van dit bewerkingsprogramma.  

Ook na de cursus beschikbaar

In de periode na de workshop heb je ongetwijfeld nog wel wat vragen. Hiervoor mag je mij altijd telefonisch of per mail benaderen. Eventueel kan ik via AnyDesk met je meekijken. Zo zijn je vragen altijd snel beantwoord.

Geïnteresseerd?

Vul het contactformulier in om een workshop Capture One Pro te boeken of voor meer informatie. Ik neem snel contact met je op.

 • Lees de reviews van cursisten die eerder de workshop volgden.

Je merkt aan alles dat Ben passie combineert met ongelofelijke vakmanschap

Heb de uitgebreide een-op-een workshop Capture One gevolgd. Ik ben geen professional maar een gepensioneerde enthousiaste amateur. Heb een aantal jaren met Lightroom gewerkt. De fabrikant van mijn nieuwe camera adviseerde mij over te stappen op Capture One. Had al wat ervaring opgedaan met Capture One op basis van een online cursus, you-tube filmpjes en een boek. Maar liep toch vast. Ben Eekhof gebeld. Was direct onder de indruk van zijn kennis en ervaring en vooral ook de prettige manier waarop hij kennis overdraagt. In Dronten liet Ben mij eerst een aantal eigen foto's bewerken. Gaf direct waardevolle adviezen. Ik heb ervoor gekozen om zijn workflow volledig over te nemen. De rest van de dag richtte hij de cursus helemaal op maat in, in aansluiting op mijn kennis niveau. Hij installeerde zijn workflow en instellingen op mijn computer. Deze workflow heeft hij de afgelopen jaren ontwikkeld en steeds verder verfijnd. Als je die een aantal keren met je eigen foto's gedaan hebt, kun je razendsnel een maximaal resultaat realiseren. Dan realiseer je je hoe geniaal zijn werkwijze is. Onderweg naar huis vroeg ik mij af of ik ooit zoveel geleerd heb in een dag en op zo'n prettige manier. Mijn antwoord is nee. Je merkt aan alles dat Ben passie combineert met ongelofelijke vakmanschap. Hij staat ver boven de materie en deelt zijn kennis geduldig en graag met zijn cursist.

- Jan Willem de Gruijter -

Van beginner tot pro, Ben Eekhof navigeert je vakkundig door Capture One

Van beginner tot pro, Ben Eekhof navigeert je vakkundig door Capture One heen.
Ik werk al jaren met dit programma en ik heb vele nieuwe inzichten gekregen.
Echt een aanrader.

- Remko Kraaijeveld - Foodfotograaf -

Ontzettend leerzame dag. Goede uitleg en veel kennis van Capture One

Ontzettend leerzame dag gehad. Hij legt het heel goed uit. En heeft veel kennis van fotografie en het programma Capture one. Zeker een aanrader!!

- Kirsten De Haan -

Deze workshop is onmisbaar als je met Capture One begint

Ik heb bij Ben de workshop 1 op 1 Capture One gevolgd. Ben legt alles goed en rustig uit. Stapvoets gewijs liepen we alles door. Deze workshop is onmisbaar als je met Capture One begint. Na de workshop ontvang je een hand out waarin alles wat we besproken hebben nog eens goed staat beschreven. Ook kun je Ben nadien nog contacten met vragen waar je tegen aan loopt. Kortom een echte aanrader voor als je begint met Capture One!

- Marcel Bonte -

Deskundige Capture One uitleg gehad

Een prima deskundige Capture One uitleg gehad. Fijne lunch! Dank je wel Ben!

– Maarten Eekelaar –

Een erg leerzame 1-op-1 workshop werkt perfect!

Voor mijn werk als Beeldbewerker gebruik ik vooral Photoshop maar de beelden gaan eerst door Capture One Pro. ‘Maar wat is nou de meest efficiënte manier om te werken met dit programma ? ‘Dat heeft Ben mij haarfijn kunnen vertellen . Een erg leerzame 1-op-1 workshop werkt perfect want je hebt alle tijd om te vragen wat je nog graag wilt weten en Ben heeft alle antwoorden !

- Marie van der Donck -

Ontzettend veel kennis!

Ben is een hele vriendelijke en rustige man met ontzettend veel kennis! Daarnaast is hij geduldig en neemt absoluut de tijd om zijn kennis op een zeer transparante manier te delen. Hij houdt van zijn vak en daarom is het zo leuk een cursus van hem te ontvangen. Een aanrader voor iedereen die zich in de fotografie verder wil ontwikkelen.

– Soraya van Zantwijk –

Een erg leerzame 1-op-1 workshop werkt perfect!

Voor mijn werk als Beeldbewerker gebruik ik vooral Photoshop maar de beelden gaan eerst door Capture One Pro. ‘Maar wat is nou de meest efficiënte manier om te werken met dit programma ? ‘Dat heeft Ben mij haarfijn kunnen vertellen . Een erg leerzame 1-op-1 workshop werkt perfect want je hebt alle tijd om te vragen wat je nog graag wilt weten en Ben heeft alle antwoorden !

- Marie van der Donck -

Alle fotografen binnen ons bedrijf kregen een training van Ben

Bedankt voor de leerzame training over Capture One Pro. Alle fotografen binnen ons bedrijf kregen een training van Ben omdat wij overgestapt zijn van Adobe Lightroom naar Capture One Pro. Er waren eerst wat twijfels, maar die heeft Ben geheel weggenomen bij de fotografen. Nogmaals Ben ontzettend bedankt.

- Caron van Ingen - Total Creation -

De software wordt breed besproken met oog voor persoonlijke voorkeuren

Bedankt voor de Leerzame training over Capture One Pro 22.
Naast dat de software breed besproken wordt is het fijn dat er ook de tijd genomen wordt de persoonlijke gebruiksvoorkeuren van de software uitgebreid te bespreken/testen voor toepassing in de praktijk.

- Rob Boer -

Ben Eekhof Fotografie Agripark-Oost 2 8251 KH Dronten           [Y]