Workshop Capture One Pro

1-op-1 coaching

Workshop Capture One Pro in één dag

Bewerk je digitale afbeeldingen met Capture One maar haal je er niet uit wat erin zit? Snap je de logica van de tools niet en zie je hierin geen kop of staart. Heb je geen idee waar je bestanden na importeren terecht komen en kun je ze niet meer terugvinden? 

OF stap je over van een ander fotobewerkings-programma, zoals Adobe Lightroom en heb je moeite om met de nieuwe Capture One software te werken? Ik kan je helpen.

Persoonlijke aandacht

Met Capture One Pro heb je de beste fotobewerkings-software in handen. Het kost echter veel tijd om de vele opties en mogelijkheden te ontdekken. Vooral het kiezen van de goede basisinstellingen en het bepalen van de juiste volgorde waarin je de afbeeldingen bewerkt is best ingewikkeld. Ik heb het allemaal voor je uitgetest en heb de ultieme instellingen voor je beschikbaar.

Ik heb geen geheimen en deel alle kennis graag met je. 

Cursus op maat

Met de 1-op-1 workshop leer je in één dag alle geheimen van Capture One Pro kennen. Het voordeel is dat wij de onderwerpen waar je meer van wilt weten alle aandacht kunnen geven en alles wat je al weet achterwege kunnen laten. Super effectief dus!

De cursus is volledig up-to-date. De allerlaatste ontwikkelingen van de nieuwste versies zijn altijd in de workshop verwerkt. Ik leg het je graag allemaal uit.

Zelf aan de slag

Aan het einde van de cursusdag bewerk je eenvoudig op een professionele manier je RAW-bestanden. Behalve dat we alle stof behandelen ga je er natuurlijk ook zelf mee aan de slag. Zo krijg je snel grip op de werking van het programma. En de onderwerpen die je lastig vindt kunnen we nog een keer extra belichten en beoefenen.

Je ontvangt een uitgebreide handout

Natuurlijk kun je niet alles onthouden van wat behandeld wordt. Daarom ontvang je aan het begin van de workshop een handig naslagwerk met alle sheets van de presentatie. Tijdens de cursus kun je hierop aantekeningen maken zodat je bepaalde onderdelen thuis terug kunt lezen. Bovendien mag je me altijd even mailen of bellen als het dan toch nog niet helemaal lukt. Op deze manier werkt Capture One Pro altijd voor jou!

workshop capture one voor beginners en pro's

Installeren van Capture One Pro 

Ik merk dat veel gebruikers van Capture One Pro het lastig vinden om een nieuwe update of een nieuwe versie van dit programma te installeren of niet weten voor welke abonnementsvorm ze moeten kiezen.

Soms moet je Capture One even deactiveren en dan opnieuw aanmelden. Ik doe dit allemaal graag voor je. Het enige wat jij mee moet nemen is je inloggegevens voor de website van Capture One. En als je een nieuwe betaalde versie wilt installeren dan zal je ook gebruik moeten maken van Paypal of een creditkaart. Ik installeer Capture One dan op de meest optimale manier voor je.

Optimale Installatie

We beginnen de dag dus met het aanbrengen van de juiste voorkeuren, instellingen en sneltoetsen. Maar het belangrijkste van Capture One Pro is dat je de afbeeldingen via de juiste 'pipe-line' bewerkt. Ik heb een optimale workflow gemaakt die alle tools in de juiste volgorde afwerkt. Zo krijg je snel de beste resultaten.

leer je foto's bewerken in capture one pro

In de juiste volgorde

Het gebruik van de tools in de goede volgorde is essentieel is voor het beste eindresultaat. De ene tool heeft namelijk invloed op het effect van de voorgaande of volgende tool. Ik installeer graag alle tools voor je op de juiste manier. Zo haal je altijd het maximale resultaat uit je fotobewerking.

We slaan al deze instellingen op onder een zelf te kiezen naam. Je kan natuurlijk altijd weer terug naar de originele instellingen.

Wat heb je nodig?

Een eigen laptop, iMac of PC met daarop Windows of MacOS X.
Aanbevolen wordt voor deze cursus Capture One Pro 22, maar een eerdere versie is ook geen bezwaar.
Download hier de proefversie van Capture One Pro 22. Verder is het is handig als je al enige kennis hebt van digitale fotografie en hiermee verder wilt. Maar echt noodzakelijk is dit niet.

Wat ga je allemaal leren?

De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Fotobewerken met een optimale workflow
 • Structuur en overzicht scheppen 
 • Logisch en geordend werken met vaste mappen
 • Het verschil in Catalogs en Sessions
 • Eenvoudig importeren van je foto’s
 • Snel foto's bewerken met geautomatiseerde instellingen
 • Optimaliseren van belichting, Hoog Dynamisch Bereik
 • Kleurcorrectie en witbalans
 • Hoe werkt het histogram
 • Werken met Niveaus en Luma Curves
 • Omzetten van kleur naar zwart-wit
 • Het gebruik van kleurruimtes (van RAW naar PhotoRGB, AdobeRGB of sRGB)
 • Toevoegen van trefwoorden en omschrijving om snel je foto's terug te kunnen vinden
 • Het werken in meerdere lagen
 • Adjustment layers en Luma Range
 • Lokale aanpassingen, vignetten, brushes
 • Gebruik van het magisch penseel
 • Stijlpenselen
 • Gebruik van voorinstellingen (presets en styles) om veelgebruikte handelingen te vergemakkelijken
 • Het zelf maken van presets met je eigen voorkeuren
 • Tethered fotograferen, waarbij je via een kabel direct op een pc of laptop werkt
 • Exporteren van je foto's naar een bestand dat geschikt is voor internet of print
 • Je eigen exportrecepten maken
 • En verder alles waar je meer van wilt weten

Naar huis met veel kennis

Ik zie elke keer weer dat cursisten direct enthousiast worden in het begin van de presentatie. Ze verbazen zich over de geweldige kwaliteit en vele mogelijkheden die Capture One Pro te bieden heeft. 
Maar de cursus is ook best intensief.

Met een het uitgebreide naslagwerk dat je meekrijgt heb je straks tijdens het fotobwerken de Capture One bijbel naast je liggen. Op het laatste blad staat een overzicht van alle sneltoetsen. Onder elke toets van je toetsenbord is een functie of tool gekoppeld. Dit versnelt het bewerkingsproces enorm. 

Bekijk de reviews

Mocht je nog twijfelen of deze investering zijn geld wel waard is, lees dan gerust eens de reviews die eerdere deelnemers hebben geschreven. Met name de 1-op-1 coaching wordt erg gewaardeerd, net als het zelf aan de slag gaan met Capture One tijdens de workshop. Luisteren naar een presentatie is zeer waardevol, maar het daarna zelf in de praktijk brengen op je eigen pc of laptop werkt toch écht het beste. De combinatie van deze twee maakt deze workshop uniek.

Wat is mijn investering?

Dez investering is slechts  € 325,00. Wil je eventueel nog meer van Capture One Pro leren dan reken rekenen ik per extra uur € 50,00.

Tijdens de middag verzorgen wij een heerlijke lunch en gedurende dag is er koffie en thee en frisdrank. De workshopruimte is overigens voorzien van een goede airco.

Wat levert deze investering mij op?

Met deze workshop ga jij je foto-editing skills op een hoger niveau brengen. Bovendien krijg je overzicht omdat wij een logische indeling maken op je harddisks. Zo weet je altijd je bestanden terug te vinden. Dit geeft orde, rust en voornamelijk duidelijkheid.

Je zal merken dat de kwaliteit van je foto's echt verbeterd en vooral ook van een constante hoge kwaliteit wordt. Dit komt omdat je weet wat je doet en vooral hoe je het doet.

Je leert in 6 uur tijd met Capture One Pro te werken. Hierdoor ben je in staat om zelf uitgebreid foto's te bewerken. Natuurlijk moet je er thuis wel zelf flink mee aan de slag gaan om de software 'eigen' te maken.

Locatie van de cursus

De 1-op-1 coaching vindt plaats in onze fotostudio in Dronten. Maar in overleg kan de cursus ook bij jou thuis of op de werkplek worden gegeven. Hiervoor wordt dan wel reistijd en reiskosten in rekening gebracht.

Is dit programma te ingewikkeld voor mij?

Begin je met het ontwikkelen en bewerken van RAW foto's dan kun je het overzicht wel eens kwijtraken in de vele mogelijkheden die deze editing-software je biedt.

Ook als je gewend bent om in Adobe Lightroom te werken en overstapt naar Capture One Pro kun je ongetwijfeld een helpende hand gebruiken die je wegwijs maakt in dit geweldige programma.

 Ik help je daarom graag op weg in de mogelijkheden van dit bewerkingsprogramma.  

Ook na de cursus beschikbaar

In de periode na de workshop heb je ongetwijfeld nog wel wat vragen. Hiervoor mag je mij altijd telefonisch of per mail benaderen. Eventueel kan ik via AnyDesk met je meekijken. Zo zijn je vragen altijd snel beantwoord.

Geïnteresseerd?

Vul het contactformulier in om een workshop Capture One Pro te boeken of voor meer informatie. Ik neem snel contact met je op.

 • Lees de reviews van cursisten die eerder de workshop volgden.

Na enorme leuke en leerzame dag meer dan tevreden naar huis gegaan

Een paar weken geleden de stap genomen om een workshop / coaching dag te nemen om even duw te krijgen voor het verbeteren van mijn foto’s. Na wat puzzelen kwam ik uit bij Ben en was gelijk verkocht puur op basis van hoe zijn portfolio eruit ziet. Na kort contact was het ook gelijk duidelijk. Ik kon de dag invullen zoals gewenst, want een hele nieuwe camera heeft wel even de aandacht nodig die het verdiend :-)

Tijdens de dag in vogelvlucht alles doorgenomen en bij de roestige puntjes uitgebreid stilgestaan, zodat ik dit even hernieuwd kon opslaan. Daarbuiten vele aspecten doorgesproken van vragen die ik had op basis van uitdagingen die ik tegenkom van mijn eigen limieten met het nemen van foto’s.

Na een enorme leuke en leerzame dag, gevuld met heel veel nieuwe inzichten, meer dan tevreden naar huis gegaan en tot de dag van vandaag al een paar keer met deze kennis in het achterhoofd foto’s genomen en zie al een enorme vooruitgang in mijn eigen werk!

— Vincent —

WAUW WAT EEN SUPER LEERZAME TRAINING!

WAUW WAT EEN SUPER LEERZAME TRAINING! Afgelopen vrijdag de hele dag een 1 op 1 training Basiskennis Fotografie gehad. Even alles wat van belang is voor de mooiste foto, op een rijtje en daarna lekker aan de slag met alle theorie. Super fijn! Echt heel veel geleerd en ik kan weer even vooruit. Ben Eekhof super veel dank!
Oh ja, super lekkere lunch gehad en de koffie was ook heel goed! Chapeau!😁

Helen van der Wal

De cursus flitstechniek was tot in de puntjes verzorgd

Ik heb een flitscursus mogen ontvangen. Wederom was alles tot in de puntjes verzorgd. We zijn eerst door de basis theorie gegaan, de theorie map was netjes verzorgd. Daarna hebben we allerlei opstellingen gedaan om het effect van flitserkracht, sluitertijd/omgevingslicht/achtergrond en diafragma/flitserlicht te ondervinden. Ik heb veel geleerd en ik heb, geinspireerd door Ben, direct de goede spullen aangeschaft. Dit wil ik namelijk in het vervolg zelf kunnen.

Compliment!

Zeer goede training die mij en mijn fotowerk zeer goed gaat helpen

Ik heb een training Capture-One bij Ben gevolgd. Alles was perfect verzorgd, koffie, thee en broodjes. Er lag een uitgebreide trainingsmap klaar met alle stof die we doorliepen. Ben heeft zeer veel ervaring met Capture-One en kan dit ook goed overbrengen, hij begrijpt dat het ineens veel informatie is en neemt de rust om het je duidelijk uit te leggen. Kortom een zeer goede training die mij en mijn fotowerk zeer goed gaat helpen.

Leerzame, effectieve maar ook prettige dag

Onlangs heb ik een prive workshop Capture One van twee dagdelen bij Ben gevolgd. Ik ben bijna 69, maar Ben kon mij prima alles duidelijk maken, was boeiend en had het geduld om alles goed uit te leggen. Ook heeft hij mij programma van de voor mij relevante instellingen voorzien. Verder heb ik een zeer duidelijke handleiding ontvangen. Kortom, een leerzame, effectieve, maar ook prettige dag, met een uitstekend verzorgde lunch.

- Antoinette Doornbos, Brielle -

Een echte aanrader

Op 19 maart heb ik een cursus Basiskennis Fotografie gevolgd bij Ben Eekhof Fotografie in Dronten. Het was een 1 op 1 cursus. Deze cursus duurde de gehele dag. Deze cursus werd door Ben stapsgewijs doorgenomen wat ik heb mogen ervaren als zeer prettig en fijn. Ben nam alle tijd voor je en legde alles op rustige wijze uit. Ben is een goed gastheer en er ontbrak je aan niets zoals de lunch. Voldaan ging ik aan het eind van de middag naar huis, met een laatste mededeling van Ben. Als er nog vragen zijn of als je ergens tegenaan loopt wat niet duidelijk is, bel me dan. Ben bedankt. Het was TOP. Deze cursus is echt een aanrader voor een beginneling zoals ik.

- Ben Leijh -

De cursusdag bij Ben was uiterst plezierig.

De cursusdag bij Ben was uiterst plezierig. In een rustige sfeer legt hij uit hoe het programma (Capture One) in elkaar zit en hij heeft alle ruimte voor vragen. Omdat ik veel met LCC werk was dat een van mijn belangrijke onderwerpen. Hij had voordat ik kwam al een reader samengesteld en tijdens de cursus is mij veel over het programma duidelijk geworden. Extra fijn; Ben staat altijd klaar mocht je naderhand nog vragen hebben.

- Kees Hummel -

Ik had dit veel eerder moeten doen

Een lang gekoesterde wens ging in vervulling, een training colormanagement volgen. En wat ik meekreeg was boven verwachting en heel goed toe te passen. Ben snapte waar ik moeite mee had. Een aantal uren zijn we intensief bezig geweest. Ben bracht zijn kennis helder en begrijpelijk over. Deze informatie stond ook in de uitgebreide reader die ik na afloop mee kon nemen. Ik kan je Ben van harte aanbevelen als je je kleuren in je foto's wilt verbeteren. Ik had het zelf veel eerder moeten doen, het maakt het ontwikkelen van de foto's veel gemakkelijker en kost ook minder tijd.

- Gerda Wesselius -

Een leerzame cursus

Onlangs bij Ben Eekhof Fotografie de cursus Captur One gevolgd. Het was een zeer leerzame cursus waarbij Ben alles geduldig uitlegt. Ook na afloop kan je hem nog benaderen met eventuele vragen.

- Leen Kuiper -

Wij plukken er nu al de vruchten van

Onlangs hebben wij een workshop basiskennis fotografie gehad van Ben, met hulp van Annemieke. Het was een flink dagdeel (bijna 4uur), veel informatie (theorie) maar vooral ook veel interactie waardoor eea ook beter bleef hangen. Ben heeft ons bij de hand genomen in de wereld van fotografie, zeer nuttig! Wij plukken er nu al de vruchten van.

- Gregory Monsees -

Ben Eekhof Fotografie Agripark-Oost 2 8251 KH Dronten           [Y]