Workshop Capture One

Workshop Capture One Pro

Je maakt al best goede foto's maar wilt nog veel betere resultaten bereiken. Met Capture One Pro bewerk je op een professionele manier je RAW-bestanden. Met dit geweldige programma bewerk ik zelf ook al mijn foto's. In een workshop Capture One Pro neem ik je graag mee op een verkenningstocht, waarbij ik je alle mogelijkheden uitleg en veel tips & trucs geef.

Wat heb je nodig?

Een eigen laptop met daarop Windows of MacOS X.
Aanbevolen wordt voor deze cursus Capture One Pro 20, maar een eerdere versie is ook geen bezwaar.
Download hier de proefversie van Capture One Pro 20.Verder is het is handig als je al enige kennis hebt van digitale fotografie en hiermee verder wilt. Maar echt noodzakelijk is dit niet.

Wat ga je allemaal leren?

De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Optimaliseer je workflow
 • Het verschil in Catalogs en Sessions
 • Eenvoudig importeren van je foto’s
 • Optimaliseren van belichting en contrast
 • Kleurcorrectie en witbalans
 • Hoe werkt het histogram
 • Omzetten van kleur naar zwart-wit
 • Het gebruik van kleurruimtes (van RAW naar PhotoRGB, AdobeRGB of sRGB)
 • Structuur aanbrengen in je archief met behulp van mappen en (slimme) collecties
 • Toevoegen van trefwoorden en omschrijving om snel je foto's terug te kunnen vinden
 • Het werken in meerdere lagen
 • Adjustment layers en Luma Range
 • Lokale aanpassingen, vignetten, brushes
 • Gebruik van voorinstellingen (presets en styles) om veelgebruikte handelingen te vergemakkelijken
 • Exporteren van je foto's naar een bestand dat geschikt is voor internet of print

Investering

Je leert de basishandelingen in 6 uur. Hierna ben je in staat om zelf uitgebreid foto's te bewerken.
De kosten bedragen  € 295,00. Wil je eventueel nog meer van Capture One Pro leren dan reken rekenen ik per extra uur € 35,00.

Tijdens de middag verzorgen wij een heerlijke lunch en gedurende dag is er koffie en thee.
De 1-op-1 coaching vindt plaats in onze fotostudio in Dronten. Maar in overleg kan de cursus ook elders worden gegeven.

Is dit programma te ingewikkeld voor mij?

Begin je met het ontwikkelen en bewerken van RAW foto's dan kun je het overzicht wel eens kwijtraken in de vele mogelijkheden die deze editing-software je biedt.

Ook als je gewend bent om in Adobe Lightroom te werken en overstapt naar Capture One Pro kan je een helpende hand gebruiken die je wegwijs maakt in dit geweldige programma. Ik help je daarom graag op weg in de mogelijkheden van dit bewerkingsprogramma.  

Handige Handout

Omdat je eenvoudig weg niet alles kunt onthouden wat er tijdens deze cursus wordt verteld, krijg je aan het einde van de dag een handige handout van de presentatie mee. Zo kun je alles nog eens op je gemak opzoeken en nalezen.

Geïnteresseerd?

Vul het contactformulier in om een workshop Capture One Pro te boeken of voor meer informatie. Ik neem snel contact met je op.

 • Lees de klantenervaring van cursisten die eerder de workshop volgden.

Kwaliteit en professionaliteit

De cursus Capture One van Ben Eekhof was erg gaaf om te doen. In één dag krijg je goed inzicht in de werking van dit geweldige programma. Ben legt Capture One zo goed uit dat je thuis echt zelf aan de gang kunt en weet hoe je foto’s kunt bewerken. Tijdens de cursus kun je alles vragen en hij neemt alle tijd om je vragen te beantwoorden. En niet onbelangrijk het was een heel gezellige dag, Ben en Annemieke super bedankt.

Leerzame uiteenzetting

Ben wat super dat je voor de fotoclub de Kiekendief deze leerzame uiteenzetting hebt gegeven over het tot stand komen van een goed uitgeprinte foto. Het start met de beheersing en de instellingen van je camera, het juist bewerken van de RAW bestanden, om vervolgens via de juiste instellingen naar de printopdracht te gaan. Zo simpel als ik het nu schrijf is het natuurlijk niet, dus wij vonden het heel fijn dat jij jou kennis met ons hebt gedeeld..

Ik heb er veel van opgestoken

Niet alle details zijn blijven hangen Ben, maar ik heb er veel van opgestoken! Dit weekeind maar eens in de instellingen van camera en beeldscherm duiken. Dank voor een leerzame avond!

Ben staat altijd voor je klaar

Mijn collega en ik van het NFI hebben een dag de cursus Capture One gevolgd bij Ben. Hij weet heel veel af van het programma en kon daardoor al onze vragen direct beantwoorden. Een uitgebreide lunch ontbrak ook niet Ben na de cursus konden wij hem altijd bereiken voor dringende vragen, Ben staat altijd voor je klaar.

Nederlands Forensisch Intituut - Peter

Erg blij met de overstap naar Capture One

Vanuit het NFI hebben wij een cursus gevolgd bij Ben Eekhof.
Capture one was voor ons een nieuw programma.
Ben nam alle tijd voor ons en beantwoorde al onze vragen.
Ik heb Ben een aantal keren terug gebeld met vragen over het programma.
Uiteindelijk zijn wij erg blij met de overstap naar Capture One.
Dankjewel Ben!

NFI - Natasja 

Een absolute aanrader

De een-op-een-training Capture One van Ben Eekhof is een absolute aanrader! Niet alleen voor beginners, maar voor elke fotograaf die alles uit het programma en zijn of haar eigen foto’s wil halen. Ben kent het programma door en door en past zijn lesmateriaal aan bij elke update. De training is zeer gestructureerd zonder daarin rigide te worden. Heb je nog geen sneltoetsen geprogrammeerd, dan doet Ben dat desgewenst voor je! Heb je specifieke vragen? Ben beantwoordt ze.

Krijg je halverwege trek? Geen punt, voor lunch wordt gezorgd. En na afloop neem je een uitgebreide hand-out mee van wat je hebt geleerd, zodat je alles thuis op je gemak kunt nalezen (en desgewenst opfrissen). Dank jullie wel, Ben en Annemieke! Ik heb in één dag meer geleerd dan ik in drie maanden zelf zou hebben uitgevogeld. Hartelijke groet / Peter

Alle tijd om het programma rustig uit te leggen

Ben heeft veel ervaring met Capture one en kan je haarfijn uitleg geven over het programma. Hij neemt alle tijd en neemt je rustig mee door de meeste gebruikte tools in het programma. Bedankt Ben!

Arjan Pennekamp

Ben Eekhof Fotografie  -  De Grutto 70  -  8251 XN Dronten           [Y]