Workshop Capture One Pro

1-op-1 coaching

Workshop Capture One Pro in één dag

Je bewerkt je digitale afbeeldingen met Capture One maar haalt er niet uit wat erin zit, omdat je niet alle mogelijkheden kent of weet in welke volgorde je de beweringen moet toepassen. Of je stapt over vanaf een ander fotobewerkings-programma en hebt moeite met de leercurve van deze nieuwe software.

Met Capture One Pro heb je de beste fotobewerkings-software in handen. Het kost echter veel tijd om de vele opties en mogelijkheden te ontdekken. Vooral het kiezen van de goede basisinstellingen en het bepalen van de juiste volgorde waarin je de afbeeldingen bewerkt is best ingewikkeld. Ik heb het allemaal voor je uitgetest en heb de ultieme instellingen voor je beschikbaar.

Ik deel deze kennis graag met je en kan alle instellingen die ik gebruik ook op jouw pc of laptop installeren. De originele instellingen blijven natuurlijk bewaard en je kan er eenvoudig weer naar terugkeren.

Workshop in Corona-tijd

Wij werken volgens de voorschriften van het RIVM. Er zijn voldoende ontsmettingsmiddelen voorhanden en wij werken met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Uiteraard gebruiken wij allebei mondkapjes. Je werkt op je eigen laptop of pc en kan alle handelingen die ik op mijn laptop verricht op een groot beeldscherm volgen.Op de dag voorafgaand aan de cursus hebben wij contact. Hebben wij geen klachten die verband houden met corona, dan gaat de cursus gewoon door. Heeft één van beiden wel klachten, dan kan de cursus naar een later tijdstip verzet worden. 

Cursus op maat

Met de 1-op-1 workshop leer je in één dag alle geheimen van Capture One Pro kennen. Het voordeel is dat wij de onderwerpen waar je meer van wilt weten alle aandacht kunnen geven en alles wat je al weet achterwege kunnen laten. Super effectief dus!

De cursus is volledig up-to-date. De allerlaatste ontwikkelingen van de nieuwste versies zijn altijd in de workshop verwerkt. Ik leg het je graag allemaal uit.

Zelf aan de slag

Aan het einde van de cursusdag bewerk je eenvoudig op een professionele manier je RAW-bestanden. Behalve dat we alle stof behandelen ga je er natuurlijk ook zelf mee aan de slag. Zo krijg je snel grip op de werking van het programma. En de onderwerpen die je lastig vindt kunnen we nog een keer extra belichten en beoefenen.

Persoonlijke aandacht

In de 1-op-1 workshop Capture One Pro neem ik je graag mee op een verkenningstocht, waarbij ik je alle mogelijkheden uitleg en veel tips & trucs geef. Tevens ontvang je aan het begin van de cursus een overzichtelijke hand-out van de leerstof. Zo kan je later alle behandelde onderwerpen eenvoudig opzoeken.

Optimale Installatie

We beginnen de dag met het aanbrengen van de juiste voorkeuren, instellingen en sneltoetsen. Maar het belangrijkste van Capture One Pro is dat je de afbeeldingen via de juiste 'pipe-line' bewerkt.

In de juiste volgorde

Het gebruik van de tools in de goede volgorde is essentieel is voor het beste eindresultaat. De ene tool heeft namelijk invloed op het effect van de voorgaande of volgende tool. Ik installeer graag alle tools voor je op de juiste manier. Zo haal je altijd het maximale resultaat uit je fotobewerking.

We slaan al deze instellingen op onder een zelf te kiezen naam. Je kan natuurlijk altijd weer terug naar de originele instellingen.

Wat heb je nodig?

Een eigen laptop met daarop Windows of MacOS X.
Aanbevolen wordt voor deze cursus Capture One Pro 21, maar een eerdere versie is ook geen bezwaar.
Download hier de proefversie van Capture One Pro 21. Verder is het is handig als je al enige kennis hebt van digitale fotografie en hiermee verder wilt. Maar echt noodzakelijk is dit niet.

Wat ga je allemaal leren?

De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Optimaliseer je workflow
 • Het verschil in Catalogs en Sessions
 • Eenvoudig importeren van je foto’s
 • Optimaliseren van belichting en contrast
 • Kleurcorrectie en witbalans
 • Hoe werkt het histogram
 • Omzetten van kleur naar zwart-wit
 • Het gebruik van kleurruimtes (van RAW naar PhotoRGB, AdobeRGB of sRGB)
 • Structuur aanbrengen in je archief met behulp van mappen en (slimme) collecties
 • Toevoegen van trefwoorden en omschrijving om snel je foto's terug te kunnen vinden
 • Het werken in meerdere lagen
 • Adjustment layers en Luma Range
 • Lokale aanpassingen, vignetten, brushes
 • Gebruik van voorinstellingen (presets en styles) om veelgebruikte handelingen te vergemakkelijken
 • Exporteren van je foto's naar een bestand dat geschikt is voor internet of print
 • En verder alles waar je meer van wilt weten

Investering

Je leert de basishandelingen in 6 uur. Hierna ben je in staat om zelf uitgebreid foto's te bewerken.
De kosten bedragen  € 295,00. Wil je eventueel nog meer van Capture One Pro leren dan reken rekenen ik per extra uur € 35,00.

Tijdens de middag verzorgen wij een heerlijke lunch en gedurende dag is er koffie en thee.

Locatie van de cursus

De 1-op-1 coaching vindt plaats in onze fotostudio in Dronten. Maar in overleg kan de cursus ook eders worden gegeven.

Is dit programma te ingewikkeld voor mij?

Begin je met het ontwikkelen en bewerken van RAW foto's dan kun je het overzicht wel eens kwijtraken in de vele mogelijkheden die deze editing-software je biedt.

Ook als je gewend bent om in Adobe Lightroom te werken en overstapt naar Capture One Pro kun je ongetwijfeld een helpende hand gebruiken die je wegwijs maakt in dit geweldige programma.

 Ik help je daarom graag op weg in de mogelijkheden van dit bewerkingsprogramma.  

Ook na de cursus beschikbaar

In de periode na de workshop heb je ongetwijfeld nog wel wat vragen. Hiervoor mag je mij altijd telefonisch of per mail benaderen. Eventueel kan ik via AnyDesk met je meekijken. Zo zijn je vragen altijd snel beantwoord.

Geïnteresseerd?

Vul het contactformulier in om een workshop Capture One Pro te boeken of voor meer informatie. Ik neem snel contact met je op.

 • Lees de reviews van cursisten die eerder de workshop volgden.

Een leerzame cursus

Onlangs bij Ben Eekhof Fotografie de cursus Captur One gevolgd. Het was een zeer leerzame cursus waarbij Ben alles geduldig uitlegt. Ook na afloop kan je hem nog benaderen met eventuele vragen.

- Leen Kuiper -

Wij plukken er nu al de vruchten van

Onlangs hebben wij een workshop basiskennis fotografie gehad van Ben, met hulp van Annemieke. Het was een flink dagdeel (bijna 4uur), veel informatie (theorie) maar vooral ook veel interactie waardoor eea ook beter bleef hangen. Ben heeft ons bij de hand genomen in de wereld van fotografie, zeer nuttig! Wij plukken er nu al de vruchten van.

- Gregory Monsees -

Workshops zijn een aanrader

Ben is vriendelijk  en geduldig. Hij werkt systematisch in zijn workshops en het zit logisch in elkaar . Hij is enthousiast en respecteert de coronamaatregelen. Je kunt hem achteraf altijd bellen voor verdere vragen. Dus deze workshops zijn zeker een aanrader!

- Pieter Pluijmaekers -

Heldere uitleg en goed voorbereide workshop

Met zijn heldere uitleg en goed voorbereide workshop, heeft Ben mij in één dag veel beter leren werken met Capture One. Een gestructureerde workflow vanaf het importeren van de files, via de juiste bewerkingen in de juiste volgorde, tot en met het opslaan van je eindresultaat; alles komt aan bod. Echt een aanrader voor iedereen die meer uit het programma wil halen.

- Manuel Reichert -

Een geweldige dag waarin ik veel heb geleerd

Ben kan zijn deskundigheid over fotobewerkingsprogramma heel goed overbrengen. De workshop was inhoudelijk van goede kwaliteit. De coronamaatregelen werden goed in de gaten gehouden. En de verzorging van de inwendige mens :) was prima. Kortom: een geweldige dag waarin ik veel heb geleerd.

- Marian Jung -

Voor mij was alles nieuw

Heb een cursus capture one gevolgd. 1 op 1. Voor mij was alles nieuw. Dus heb er zeker wat van opgestoken. Ben ook wel weer veel kwijt. Maar gelukkig krijg je een hele uitdraai mee. En ook mag ik met vragen contact opnemen. Dus nu zelf aan de slag. Dus zeker aan te raden.

- Sisca Bosch -

Veel kennis van zaken

Ook in coronatijd is dit goed te doen. Voldoende afstand en hygiene maatregelen, zoals eigen toilet gebruik.
Ben heeft veel kennis van zaken en legt alles rustig en duidelijk uit. Aan het eind van de dag heb je een goede basisinstelling van Capture One om zelf gestructureerd aan de slag te gaan.

- Harm Bruins Slot -

Heldere en duidelijke uitleg

Ik heb een training capture one gevolgd bij Ben. Ben is erg prettig in de omgang, heeft zijn training goed opgezet qua opbouw en inhoud. Geeft heldere en duidelijke uitleg met ruimte voor vragen. Neemt ook ruim de tijd om je alles goed uit te leggen. Kortom een training die zijn geld waard was en waar ik veel aan ga hebben.

- Elly Abeling -

Een absolute aanrader

De een-op-een-training Capture One van Ben Eekhof is een absolute aanrader! Niet alleen voor beginners, maar voor elke fotograaf die alles uit het programma en zijn of haar eigen foto’s wil halen. Ben kent het programma door en door en past zijn lesmateriaal aan bij elke update. De training is zeer gestructureerd zonder daarin rigide te worden. Heb je nog geen sneltoetsen geprogrammeerd, dan doet Ben dat desgewenst voor je! Heb je specifieke vragen? Ben beantwoordt ze.

Na afloop neem je een uitgebreide hand-out mee van wat je hebt geleerd, zodat je alles thuis op je gemak kunt nalezen (en desgewenst opfrissen). Dank jullie wel, Ben en Annemieke! Ik heb in één dag meer geleerd dan ik in drie maanden zelf zou hebben uitgevogeld. Hartelijke groet

- Peter van der Heide -

Veel ervaring

Ben heeft veel ervaring met Capture One en kan je haarfijn uitleg geven over het programma. Hij neemt alle tijd en neemt je rustig mee door de meeste gebruikte tools in het programma. Bedankt Ben!

- Arjan Pennekamp -

Ben Eekhof Fotografie  -  De Grutto 70  -  8251 XN Dronten           [Y]