Smalfilms 8mm digitaliseren

8 mm, super 8, dubbel 8 smalfilms digitaliseren

8 mm filmpjes, dubbel 8, super 8 smalfilms. Je hebt ze vast nog wel ergens liggen. Dierbare herinneringen aan kinderjaren, vakanties, feestjes en andere mooie momenten uit je leven. Momenten om nooit te vergeten en die je graag weer terug wilt zien. 8 mm smalfilms digitaliseren wij met zorg en aandacht zodat je weer kunt genieten van die leuke oude beelden.

Wij kunnen alle soorten 8mm en super 8 film digitaliseren:

 • Dubbel 8 / 8mm
 • Dubbel 8 / 8mm met geluid
 • Super 8 / Single 8
 • Super 8 / Single 8 met geluid (1 of 2 sporen)

Het omzetten van de smalfilms wordt gedaan met Flashscan HD filmscanners, die speciaal ontworpen zijn voor het digitaliseren van 8mm. Er komt dus geen filmprojector aan te pas! De scanner werkt met een LED lichtbron waardoor uw 8mm films niet worden blootgesteld aan een warmtebron. Ook wordt je film door een tandloos mechaniek naar de camera geleid. Hierdoor kunnen de smalfilms geen schade oplopen tijdens het scannen.

Geluid wordt kosteloos meegescand

Indien je geluidsfilms hebt, wordt het geluid ook meegescand. Hiervoor berekenen wij dus niets extra's. 

smalfims in oude verpakkingen

 Scans in 16:9 beeldverhouding

8mm smalfilms worden in HD kwaliteit gescand, in een 16:9 breedbeeldverhouding. Het heeft als groot voordeel ten opzichte van het oude 4:3 formaat dat wij nagenoeg het hele beeldframe van de 8mm film kunnen scannen. 8mm film is namelijk breder dan 4:3. Het zit tussen 4:3 en 16:9 in. Er wordt dus niets opgerekt of afgesneden omdat er gebruik wordt gemaakt van de breedte van het beeldframe van de film zelf. Ten opzichte van een film gescand in 4:3 verhouding wordt er aan de zijkanten van de film tot wel 15% aan beeldmateriaal gewonnen.

Handmatige correctie

Je smalfilms worden handmatig op kleur en belichting gecorrigeerd. Wij vinden dat dit veruit het beste resultaat oplevert.  Dit is ook nodig aangezien de 8mm films in de loop der jaren vaak verkleurd zijn en de belichting achteruit is gegaan door blootstelling aan licht, warmte en lucht.

Smalfilms op gestapelde filmspoelen

Tarieven 8 mm, super 8, dubbel 8 films digitaliseren


We hanteren een eenvoudige prijsstelling voor het digitaliseren van 8 mm films. Alle films worden in HD kwaliteit gescand.

 • Prijs per minuut € 2,30
 • Handelingskosten bedragen € 6,50 en per spoel 2,00
 • We brengen altijd minimaal 30 minuten in rekening. Dit betekent dat de minimale prijs 30 minuten x € 1,65 = € 69,00 + € 8,50 = € 77,50 is.
 • De bestanden worden afgeleverd op USB stick of externe harde schijf, deze kan zelf meeleveren of via ons aanschaffen.

Hoe plaats je een order?

 1. Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 2. Kijk welk formaat spoelen je hebt en geef dit via de mail aan ons door.
 3. Wij nemen contact met je op om de order door te nemen. Hierna ontvang je een offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent. 
 4. Indien je akkoord bent spreken wij een moment af dat je de film(s) bij ons komt afleveren. Ons adres is De Grutto 70 in Dronten.
 5. De opddracht wordt uitgevoerd
 6. Je betaalt pas achteraf en voor het daadwerkelijk aantal minuten.
 7. Zodra de bestelling gereed ontvang je een factuur met het uiteindelijke orderbedrag, gebaseerd op het werkelijk aantal minuten. De factuur kan je online betalen.
 8. Je kunt de de bestelling bij ons afhalen of retour laten sturen.
 9. De levertijd is ongeveer 4 weken

Wil je de smalfilms liever naar ons opsturen?

Dat is geen probleem, maar doe dit dan dan altijd met een pakketzegel of aangetekend, zodat je pakket traceerbaar is. Het is voldoende om een briefje met een opdrachtomschrijving bij te sluiten met je naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mail adres. Wij nemen direct contact met je op zodra wij het pakket in ontvangst hebben genomen.

Wil je een offerte aanvragen voor het digitaliseren van smalfilms of heb je nog vragen? Neemt dan gerust contact met ons op via 0321-383700, de chat of onderstaande knop.

Alle prijzen, artikelen en foto's op deze internetsite zijn onder voorbehoud van druk-, zet- en typefouten.

Een gerust gevoel

Als vakfotograaf zijn wij aangesloten bij de DuPho, een beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Wij werken volgens de Algemene Voorwaarden van DuPho. Dit geeft zekerheid voor iedereen.

Dupho voor meer zekerheid

Ben Eekhof Fotografie Agripark-Oost 2 8251 KH Dronten           [Y]