Digitaliseren van Dia's

Digitaliseren van dia's scannen

Laat je oude dia's digitaliseren

Heb je oude dia's, vol met herinneringen aan dierbare gebeurtenissen, die je niet meer kan bekijken? Zonde natuurlijk, wij zetten ze graag voor je over in digitale vorm!

Voor het scannen van dia's wordt één van de beste apparaten gebruikt. Wij kunnen alle dia’s / diapositieven voor je digitaliseren.

Hieronder de soorten dia's die het meest gescand worden:

1. Kleinbeeld dia’s op strook (24x36mm)
2. Geraamde kleinbeeld dia’s (24x36mm)
3. Halfkleinbeeld dia’s op strook (16x24mm)
4. Geraamde halfkleinbeeld dia’s (24x36mm)
5. Middenformaat dia’s los / strook (6x4½ tot 6x9cm)
6. Geraamde middenformaat dia’s (6x6cm)
7. Glasdia’s van klein tot groot
8. Geraamde instamatic dia’s (28x28mm)
9. 4x4cm dia’s geraamd (4x4cm)
10. Professionele vlakfilm dia’s

Stof- en krasfilter

De eerste 5 formaten worden allemaal met stof-, kras-, kleur- en belichtingscorrectie gescand

JPEG of TIFF

In veel gevallen leveren we de digitale bestanden in JPEG-formaat, maar de bestanden kunnen natuurlijk ook in TIFF-formaat worden gescand. Onze diascanner is geselecteerd op snelheid, beeldkwaliteit, maximale resolutie en veelzijdigheid. Met de geavanceerde scanapparatuur kunnen scans gemaakt worden tot circa 35 Megapixel voor Middenformaat en 17 Megapixel voor het kleinste pocketformaat.

De dia formaten 6 t/m 10 worden met andere scanners digitaal gemaakt met handmatige kleur- en belichtingscorrectie. Ook hier kunnen de scans in JPEG of TIFF geleverd worden.

Dia's en negatieven scannen

Nieuwe ontwikkelingen

Een nieuwe mogelijkheid die we bieden:
Al je foto-, film- en videobestanden gestructureerd op je iPad of ander soort tablet laten zetten! Zo kan je al je foto’s en filmpjes overal mee naar toe nemen of samen met familie of vrienden op de bank bekijken. Heb je AppleTV, dan kun je het ook nog direct op TV bekijken.

Oude dia's om te scannen

Mogelijkheden

 • De prijzen zijn per stuk (niet per strook)  
 • De bestanden worden afgeleverd op USB stick, deze kan je zelf meeleveren of via ons aanschaffen.Wij hanteren een minimum aantal scans van 50 (half-)kleinbeeld dia's, 30 middenformaat dia's en 10 glasdia's.
 • Levering in Tiff formaat is ook mogelijk, hiervoor gelden hogere tarieven.

Welke kwaliteit kies je?

 • Wij bieden diverse resoluties en je kunt kiezen uit JPEG of TIFF. Tiff kies je als je nabewerkingen wilt doen en de scans nodig hebt voor professioneel gebruik. In de andere gevallen wordt over het algemeen JPEG gekozen.
 • De basisresolutie is geschikt als je de bestanden wilt bekijken op computer of TV en misschien een keer een afdruk wilt maken tot 10x15 cm.
 • De middelste resolutie is geschikt als je de bestanden wilt gebruiken voor verwerking in digitale foto albums, of afdrukken tot A3 formaat.
 • Wil je de beste kwaliteit omdat je grotere afdrukken wilt maken voor bijvoorbeeld wanddecoraties? Kies dan voor de hoge kwaliteit.
  Meest gekozen is de middelste kwaliteit jpeg

Tarieven digitaliseren

Prijsklasse 1
1. Kleinbeeld dia’s op strook (24x36mm)
2. Ingeraamde kleinbeeld dia’s (24x36mm)
3. Halfkleinbeeld dia’s op strook (16x24mm)
4. Ingeraamde halfkleinbeeld dia’s (24x36mm)
Prijsklasse 2
5. Middenformaat dia’s los / strook (6x4½, 6x6, 6x7 en 6x9cm) *
6. Ingeraamde instamatic dia’s (28x28mm)
7. 4x4cm dia’s geraamd (4x4cm)
Prijsklasse 3
8. Glasdia’s van klein tot groot
9. Professionele vlakfilm dia’s

De eerste 5 formaten worden allemaal met Noritsu scanners gescand en is inclusief stof-, kras-, kleur- en belichtingscorrectie.
De overige diaformaten 6 t/m 9 worden met flatbedscanners digitaal gemaakt  en inclusief handmatige kleur- en belichtingscorrectie.

Prijzen van digitaliseren
prijslijst digitaliseren dia's

Middenformaat dia’s los, strook (6x4½, 6x6, 6x7 en 6x9cm) *
Ingeraamde instamatic dia’s / negatieven (28x28mm)
4x4cm dia’s geraamd (4x4cm)

Let op: 6x6 ingeraamde dia's moeten uitgeraamd worden alvorens wij deze kunnen scannen. Dit kun je zelf doen of door ons laten uitvoeren, dan berekenen wij een toeslag van 1,10 per stuk. Je krijgt ze los terug.

Prijslijst scannen dia's digitaliseren

Inramen of uitramen van dia's

Kleinbeeld dia'sniet op strook zijn aangeleverd of op een te kort strookje (2 negatieven) moeten eerst door ons worden ingeraamd om gedigitaliseerd te kunnen worden.
Grootbeeld dia's die wel zijn ingeraamd, moeten juist eerst uitgeraamd worden.

Dit zijn extra handelingen waardoor ons proces stil komt te staan. Hiervoor moeten wij dus ook extra handelingskosten per in- of uit te ramen negatief berekenen.

Hoe plaats je een order?

 1. Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 2. Geef aan welk soort dia's je wilt digitaliseren (half-)kleinbeeld, middenformaat etc.)
 3. Geef ook het geschatte aantal scans op.
 4. Wij nemen contact met je op om de order door te nemen. Hierna ontvang je een offerte op basis van het geschatte aantal scans.
 5. Indien je akkoord bent spreken wij een moment af dat je het materaal bij ons aflevert. Ons adres is De Grutto 70 in Dronten.
 6. Wij voeren vervolgens de opdracht uit.
 7. Je betaalt pas achteraf.
 8. Zodra de bestelling gereed is ontvang je een factuur met het uiteindelijke orderbedrag, gebaseerd op het werkelijke aantal scans. De factuur kan je online betalen.
 9. Je kan de bestelling bij ons afhalen of retour laten sturen.
 10. De levertijd is ongeveer 3 weken

Wil je de dia's liever naar ons opsturen?

Dat is geen probleem, maar doe dit dan dan altijd met een pakketzegel of aangetekend, zodat het pakket traceerbaar is. Het is voldoende om een briefje met de opdrachtomschrijving bij te sluiten met je naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mail adres. Wij nemen direct contact met je op zodra wij het pakket in ontvangst hebben genomen.

Wil je een offerte aanvragen voor het digitaliseren van dia's of negatieven of heb je nog vragen? Neemt dan gerust contact met ons op via 0321-383700, de chat of onderstaande knop.

Alle prijzen, artikelen en foto's op deze internetsite zijn onder voorbehoud van druk-, zet- en typefouten.

Een gerust gevoel

Als vakfotograaf zijn wij aangesloten bij de DuPho, een beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Wij werken volgens de Algemene Voorwaarden van DuPho. Dit geeft zekerheid voor iedereen.

Dupho voor vakfotografen

Ben Eekhof Fotografie Agripark-Oost 2 8251 KH Dronten           [Y]