Digitaliseren van Videobanden

Digitaliseren van oude videobanden

Digitaliseren van videobanden en camera-tapes

Er zijn nog veel oude VHS banden, cameratapes, videobandjes, vol met herinneringen aan dierbare gebeurtenissen. Veel van dit beeldmateriaal ligt in kasten te verstoffen. Het kan ook vaak niet meer bekeken worden door gebrek aan afspeelapparatuur of aan kennis en tijd om het zelf over te zetten. Dat is natuurlijk erg zonde. Wij zetten het graag voor je over naar digitale bestanden!

Niet alleen de consumenten systemen, maar ook de professionele systemen kunnen wij digitaliseren. De tapesoorten die wij kunnen overzetten zijn:

Consumenten tapes:

VHS videobanden , S-VHS , VHS-C , Video 8 , Hi8 , Digital 8 , miniDV , HDV , miniDVD , DVD . Let op, voor V2000 en Betamax videobanden hanteren wij de professionele tape prijzen.

Professionele tapes

V2000 , Betamax , Betacam , Digital Betacam , DV large , HDV , DV Cam , XD Cam , Umatic , DVC Pro 25 , DVC Pro 50, (n.b. het type DVC PRO HD digitaliseren wij niet)

Digitaal maken van oude videobanden

Opslag als digitaal bestand of op DVD

Wij digitaliseren videobanden meestal als bestand naar een (externe) harddisk en doen dat in MP4 files. Hiermee kan je zelf je videofilms bewerken in een video-bewerkingsprogramma en eventueel naar DVD branden. De MP4 bestanden zijn bruikbaar op Apple en Windows computers en ook direct afspeelbaar op je Smart TV.

SD of HD

Indien je over HD opnamen beschikt, kunnen wij de bestanden opslaan als HD files. Wil je de SD opgenomen bestanden liever ook in HD overgezet hebben? Dat kan. De kwaliteit van de opnamen zal niet verbeteren, maar de bestanden zijn dan wel optimaal voor weergave op HD afspeelapparatuur.

MP4 of DVD

Tegenwoordig wordt het materiaal meestal overgezet naar MP4 betanden op USB of externe harde schijf. Een andere optie is dat de video films worden overgezet naar een DVD. Er past maximaal 2 uur video materiaal op een DVD. Omdat de DVD langzamerhand een beetje terrein aan het verliezen is, adviseren wij het naar MP4 bestand over te laten zetten. Beide kan ook natuurlijk (tegen toeslag).

videobanden digitaliseren

Staffelprijzen videobanden en cameratapes digitaliseren

 • Hoe meer videobanden, hoe lager de prijs per tape
 • Opslag op USB/externe harde schijf , zelf meeleveren of via ons aanschaffen.
 • Indien je zelf een USB of externe harde schijf meelevert, houdt dan rekening met 5GB benodigde ruimte voor een uur videomateriaal.
 • We slaan de bestanden op in MP4 formaat. Andere formaten zijn mogelijk op aanvraag.

Prijslijst voor tapeformaten VHS videobanden, VHS-C, S-VHS, MiniDV, Hi8, Video8, Digital8, dvd-5, mini-dvd

Aantal tapesPrijs per tape
1
€ 25,00
2 t/m 4
€ 22,50
5 t/m 9
€ 20,00
10 t/m 14
€ 18,00
15 t/m 19
€ 17,00
20 t/m 24
€ 16,00
25 stuks en meer
€ 15,00

Prijslijst voor tapeformaten V2000 , Betamax , Betacam , Digital Betacam , DV large , HDV , DV Cam , XD Cam , Umatic , DVC Pro 25 , DVC Pro 50

Aantal tapes
Prijs per tape
1
€ 50,00
2 t/m 4
€ 45,00
5 t/m 9
€ 40,00
10 t/m 14
€ 36,00
15 t/m 19
€ 34,00
20 t/m 24
€ 32,00
25 stuks en meer
€ 30,00

Alle prijzen, artikelen en foto's op deze internetsite zijn onder voorbehoud van druk-, zet- en typefouten.

 Uw videobanden en cameratapes liever digitaal?

 • Staffelkortingen, hoe meer hoe beter!
 • Al vanaf € 15,00 per tape!
 • Makkelijk bekijken, delen en bewerken.
 
Video8 films digitaliseren

Hoe plaatst u een order?

 1. Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 2. Geef aan hoeveel videobanden en welk type tape u wilt laten digitaliseren.
 3. Indien de prijs u bevalt, maakt u een bestelling van uw order. 
 4. Wij nemen contact met op om de order door te nemen. Hierna ontvangt u een offerte zodat u precies weet waar u aan toe bent. 
 5. Indien u akkoord bent spreken wij een moment af dat u de tapes bij ons komt afgeven. Ons adres is De Grutto 70 in Dronten.
 6. Wij gaan de opdracht uitvoeren.
 7. U betaalt pas achteraf en voor het daadwerkelijk aantal. 
 8. Zodra gereed krijgt u een factuur met het uiteindelijke orderbedrag, gebaseerd op het werkelijk aantal overgezette tapes. De factuur kunt u online betalen.
 9. U kunt u de opdracht bij ons afhalen of retour laten sturen.
 10. De levertijd is ongeveer 3 weken

Wil je de videobanden liever naar ons opsturen?

Dat is geen probleem, maar doe dit dan dan altijd met een pakketzegel of aangetekend, zodat het pakket traceerbaar is. Het is voldoende om een briefje met de opdrachtomschrijving bij te sluiten met je naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mail adres. Wij nemen direct contact met je op zodra wij het pakket in ontvangst hebben genomen.

Wil je een offerte aanvragen voor het digitaliseren van je videobanden of heb je nog vragen? Neemt dan gerust contact met ons op via 0321-383700, de chat of onderstaande knop.

Een gerust gevoel

Als vakfotograaf zijn wij aangesloten bij de DuPho, een beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Wij werken volgens de Algemene Voorwaarden van DuPho. Dit geeft zekerheid voor iedereen.

Dupho voor een gerust gevoel

Ben Eekhof Fotografie Agripark-Oost 2 8251 KH Dronten           [Y]