Fine Art Papiersoorten

Een print van je favoriete foto's

Je favoriete foto's printen wij voor je op de mooiste foto-papiersoorten. Er is keuze uit Hahnemuhle, Innova, Olmec, Epson, Pro-Line en veel andere merken fotopapier. De meest gekozen fotopapieren vindt je hieronder.

Kun je jouw fotopapier hier niet tussen vinden? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen veel merken en papiersoorten leveren in uiteenlopende formaten.

De nieuwste wanddecoraties

Je Fine Art print wil je natuurlijk als pronkstuk aan de muur hangen. Wij hebben diverse mogelijkheden om je prints te laten verwerken de mooiste wanddecoraties.

INNOVA IFA69 FIBAPRINT BARYTA 310gr/m2

IFA69 Fibaprint Baryta 310gr/m2 is een van onze meest verkochte papiersoorten. Het is een 'echt' Barietpapier. Het bariet effect wordt bereikt door het aan de coating toevoegen van bariumsulfaat. Het zacht-glanzende, licht gestructureerde oppervlak, geeft afdrukken van ongekende kwaliteit.

Uitmuntende afdrukken, van zowel kleur- als zwart-wit prints zijn het resultaat van dit unieke materiaal. Het papier is zeer snel droog en bestand tegen vocht. IFA69 bevat geen chemische witmakers, is zuurvrij (PH-neutraal), Deze papiersoorten geven hierdoor een zeer lange levensduur, tot wel 80 jaar. 

papiersoorten van Innova

INNOVA IFA49 FIBAPRINT ULTRA SMOOTH GLOSS 285 gr/m2

IFA49 Fibaprint Ultra Smooth Gloss 285gr/m2, maakt deel uit van Innova's FIBAPRINT range. Dit programma bestaat uit een aantal "bariet"achtige papiersoorten, welke stuk voor stuk garant staan voor schitterende afdrukken. Dit geldt zowel voor kleur als voor zwart/wit prints. Fibaprint Ultra Smooth Gloss, is glad van structuur, heeft een hoge glanswaarde en heeft een hoge witheid.

Het papier leent zich uitstekend voor het afdrukken van portretten. Huidtinten worden buitengewoon natuurlijk weergegeven. Maar ook voor andere soorten fotografie een prachtig materiaal.

Het papier heeft een zeer groot kleurbereik en ook een zeer hoge D-max waarde. (2.5!) Dit is zeer belangrijk voor het afdrukken van zwart-wit opnamen met een intense zwarting.

Door de micro-poreuze"Chrystal"coating is het papier zeer snel droog en is zeer goed bestand tegen vocht. Het materiaal bevat geen chemische witmakers en is zuurvrij. (PH-neutraal) Hierdoor vergelen deze papiersoorten niet en heeft elke afdruk een zeer lange levensduur tot wel 80 jaar. Een mooier product bestaat niet!

Papiersoorten in de Photo Art Range

Hahnemühle Photo Rag 308 gr/m2

Hahnemuhle Photo Rag Natural White Matt 308 grs is een mat Fine Art papier met een zeer fijne oppervlaktestructuur. Het papier voelt zijdezacht aan en heeft een natuurlijk witte kleur. Het basismateriaal is vervaardigd uit 100% katoenvezel en is voorzien van een premium matte inkjet coating. 
Het papier is zuurvrij, bevat geen chemische witmakers en heeft hierdoor een zeer lange levensduur (meer dan 100 jaar !).

Het heeft een zeer groot kleurbereik en een uitzonderlijk hoog inktopnemend vermogen. Hierdoor worden zeer fraaie resultaten geboekt bij het afdrukken van kleur en/of zwart-wit bestanden. Het materiaal is geliefd bij portretfotografen om de zeer natuurlijke weergave van huidtinten.

Matte Fineartt is een van de mooiere papiersoorten

Hahnemühle Matt FineArt Photo Rag Ultra Smooth 305 gr/m2

Het Hahnemühle Matt FineArt Photo Rag Ultra Smooth 305 papier is vervaardigd van honderd procent katoen. Het papier heeft een zeer glad oppervlak en is voorzien van een hoogwaardige matte inkjet coating. Het papier is compatibel met inkjetsystemen die werken met gepigmenteerde of dye inkten.
De premium matte coating voldoet aan de allerhoogste industrienormen met betrekking tot dichtheid, kleurbereik, kleurgradatie, kleurgamut en het behoud van de beeldscherpte. Hierdoor is dit supergladde Photo Rag papier zeer geschikt voor het maken van afdrukken met hoog contrast voor tentoonstellingen, albums en archiefdoeleinden van fotografische of kunstreproducties.

Photo Rag is een van de bekendste papiersoorten

Proline Vibrant Luster 255 gr/m2

Luster, wit fotopapier met als eigenschappen een hoge witheid, dus heldere, gedetailleerde afdrukken, voor zowelkleur- als zwart/wit prints. Deze papiersoorten zijn vochtbestendig.

Proline heeft verschillende papiersoorten

Proline Vibrant Mat 230 gr/m2

PRO-Line Vibrant Mat 230grm is een mat hoogwit papier met vrijwel geen textuur voor heldere, gedetailleerde afdrukken, zowel kleur als zwart-wit prints. Met een dikte van ~0,3 mm, optische witmakers (OBA), PH-neutraal  heeft dit papier een ongeëvenaarde Fine Art Print kwaliteit. Wij  printen met een resolutie tot 2880 DPI (dots per inch). Dit geeft de mooiste kleurweergave, vloeiende kleurovergangen, de diepste zwarting en weergave van de allerfijnste details.

Proline is de leverancier van betaalbare papiersoorten

Aanleverspecificaties

 • Stuur je bestanden bij voorkeur toe via WeTransfer
 • Stuur een USB-stick, dan wel externe harddisk met USB of Thunderbolt aansluiting aangetekend per post naar Ben Eekhof Fotografie, De Grutto 70, 8251 XN Dronten
 

Lees hieronder de aanleverspecificaties

 • Het afdrukformaat van de print in mm (lengte x breedte)
 • Het aantal prints per afbeelding
 • Geef aan op welk materiaal de afbeelding geprint moet worden (soort papier of canvastype)
 • Moet de print gemaakt worden zoals je deze aanbiedt of moeten wij eventueel extra aanpassingen aanbrengen
 • Wil je gebruik maken van onze opplakservice en zo ja, op welk materiaal moeten de prints geplakt worden
 • Wil je een extra witrand om de print of moet de print schoongesneden afgeleverd worden
 • Geef eventuele andere bijzonderheden door

RGB Kleurprofiel

 • RGB kleurprofiel (geen CYMK), liefst ProPhoto RGB of Adobe RGB
 • Geef bij export vanuit Capture One, Lightroom of Photoshop de gewenste kleurruimte aan
 • Bij afbeeldingen waar geen kleurruimte is bijgesloten wordt automatisch de kleurruimte sRGB toegevoegd
 • Gebruik in Photoshop nooit de optie 'Assign Profile of Profiel Toewijzen"
 • Indien de afbeelding een sRGB profiel heeft, dan is het niet zinvol om deze om te zetten naar een Adobe RGB of ander profiel

Bestandsformaat

 • Bij voorkeur 16-bits TIF(F)-bestanden (zonder compressie) of Photoshop PSD bestanden
 • Een JPEG-bestand 100% is eventueel ook mogelijk
 • Het bestand moet uit 1 laag bestaan (Photoshop > Flatten Image)
 • Zorg ervoor dat de resolutie niet lager wordt dan 120 dpi bij het gewenste afdrukformaat (liefst hoger)
 • Vergroot (resize) in ieder geval de afbeelding niet softwarematig in bijvoorbeeld Photoshop of Lightroom > Vinkje dus uit
 • Wij kunnen kleurprofielen leveren van de door ons gebruikte papiersoorten, zodat je zelf softproofings kunt maken.
 • Neem in de naam van het bestand svp het gewenste formaat en afdrukmateriaal op. Bijvoorbeeld IMG_2019_30*45_IFA69

Heb je vragen over de aanleverspecificaties wil je andere informatie, neem dan contact met ons op. Wij adviseren je graag.

Dupho voor vakfotografen

Ben Eekhof Fotografie  -  De Grutto 70  -  8251 XN Dronten           [Y]