Twee mensen met één passie

Bedrijfsfotograaf Ben Eekhof

Ben Eekhof

Mijn naam is Ben Eekhof. Fotografie is al mijn hele leven mijn passie geweest. Ik ben opgegroeid met analoge fotografie. Het zelf ontwikkelen van dia- en negatieffilms en afdrukken van foto's dus. Als 14-jarige was ik al in het bezit van een eigen doka met stromend water. Een rijkdom! Een opleiding aan de fotovakschool kon dus niet uitblijven. De geavanceerde techniek in camera's en lenzen blijft mij altijd interesseren..

Ik hou er van om uitdagingen aan te gaan. Om ideeen van opdrachtgevers uit te werken en om te zetten in pakkende digitale beelden. Doorvoor kom je in de meest uiteenlopende bedrijven. Het vastleggen van bedrijfsprocessen, de werknemers en de dynamiek binnen zo'n bedrijf.

Het geeft altijd een goed gevoel om van de opdrachtgever te horen dat de nieuwe foto's op hun bedrijfswebsite een succes blijken te zijn. Maar het is natuurlijk ook geweldig als je later de afbeeldingen die jij gemaakt hebt in groot formaat aan de muur van het bedrijf ziet hangen.

Naast bedrijfsfotografie ben ik ook portretfotograaf en maak ik trouwreportages. Dit doe ik niet allemaal alleen, maar met mijn partner Annemieke.

Fotograaf voor de stichting Make a Memory

Ik ben verder vrijwillig fotograaf voor Make a Memory. Deze stichting fotografeert op verzoek van ouders, ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken tot 17 jaar. Niet de makkelijkste momenten om mijn camera te pakken, maar ik weet dat het resultaat voor de nabestaanden van onschatbare waarde is. Het vertrouwen krijgen op zulke kwetsbare momenten, dat ze je toelaten in die verdrietige situatie, dat is voor mij gewoon onbetaalbaar. Daar doe ik het voor!

Portretfotograaf Annemieke de Goede

Annemieke de Goede 

Mijn naam is Annemieke, partner van Ben en samen actief in de fotografie. Heerlijk brainstormen over de opdrachten en er samen iets moois van maken.

Creatief als ik ben, werk ik als second-shooter graag vanuit een ander perspectief. Hierdoor heb ik vaak letterlijk een andere kijk op de foto-opnames. Met verrassend leuke resultaten als gevolg.

Plannen en organiseren zit mij in het bloed en dat komt bij ons werk goed van pas. Draaiboeken, tijdschema's, catering en nog veel meer houd ik in de gaten, zodat Ben zich volledig op de fotoshoot kan concentreren.

Ben Eekhof Fotografie  -  De Grutto 70  -  8251 XN Dronten           [Y]