Twee fotografen met één passie 

Over Ons fotografen - Ben Eekhof

Ben Eekhof 

Mijn naam is Ben Eekhof en ik ben één van de fotografen die nog is opgegroeid met analoge fotografie. Het zelf ontwikkelen van dia- en negatieffilms en afdrukken van foto's dus. Als 14-jarige was ik al in het bezit van een eigen doka met stromend water. Een rijkdom! Een opleiding aan de fotovakschool kon dus niet uitblijven. De geavanceerde techniek in camera's en objectieven heeft altijd mijn grote interesse.

Ik hou er van om uitdagingen aan te gaan. Om ideeën van opdrachtgevers uit te werken en om te zetten in pakkende digitale beelden. Daarvoor kom je in de meest uiteenlopende bedrijven. Het vastleggen van bedrijfsprocessen, de werknemers en de dynamiek binnen zo'n bedrijf.

Het geeft altijd een goed gevoel om van de opdrachtgever te horen dat de nieuwe foto's op hun bedrijfswebsite een succes blijken te zijn. Maar het is natuurlijk ook geweldig als je later de afbeeldingen die jij gemaakt hebt in groot formaat aan de muur van het bedrijf ziet hangen.

Naast bedrijfsfotografie doe ik ook portretfotografie en maak ik trouwreportages en uitvaartreportages. Dit doe ik niet allemaal alleen, maar met mijn partner Annemieke. Samen zijn wij de fotografen van Ben Eekhof Fotografie.

Verder vind ik het fantastisch om mijn ruim 45 jaar fotografie- kennis te delen met andere mensen. Dit doe ik in mijn 1-op-1 workshop. Hiervoor hebben wij naast onze fotostudio een mooie workshopruimte ingericht.

fotografen voor Make a Memory

Fotograaf voor de stichting Make a Memory 

Ik ben verder vrijwillig fotograaf voor Make a Memory. Deze stichting fotografeert op verzoek van ouders, ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken tot 17 jaar. Dit doen wij met ongeveer 140 fotograferen in heel Nederland. Het zijn niet de makkelijkste momenten om mijn camera te pakken, maar ik weet dat het resultaat voor de nabestaanden van onschatbare waarde is. Het vertrouwen krijgen op zulke kwetsbare momenten, dat ze je toelaten in die verdrietige situatie, dat is voor mij gewoon onbetaalbaar. Daar doe ik het voor!

Over Ons fotografen - Annemieke de Goede

Annemieke de Goede 

Mijn naam is Annemieke, partner van Ben en samen zijn wij de fotografen van Ben Eekhof Fotografie. Wij vinden het heerlijk of te brainstormen over de opdrachten en er samen een mooi product van te maken.

Creatief als ik ben, werk ik als second-shooter graag vanuit een ander perspectief. Hierdoor heb ik vaak letterlijk een andere kijk op de foto-opnames. Met verrassend leuke resultaten als gevolg.

Plannen en organiseren zit mij in het bloed en dat komt bij ons werk goed van pas. Draaiboeken, tijdschema's, catering en nog veel meer houd ik in de gaten, zodat Ben zich volledig op de fotoshoot kan concentreren.

Een gerust gevoel

Als fotografen zijn wij aangesloten bij de DuPho, een beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Wij werken volgens de Algemene Voorwaarden van DuPho. Dit geeft zekerheid voor iedereen.

Over Ons - Als fotografen aangesloten bij vakorganisatie Dupho

Ben Eekhof Fotografie Agripark-Oost 2 8251 KH Dronten           [Y]