Zorg voor een goed camera profiel

Editingsoftware zoals Adobe Lightroom en Capture One Pro hebben standaard cameraprofielen aan boord. Zo weet het programma dat jij met een Canon, Nikon of Sony camera werkt en ook welke type camera. Daar is een standaard profiel voor geschreven

Maar niet elke camera van hetzelfde type legt de kleuren op precies hetzelfde vast. Er zijn altijd kleurafwijkingen. Dit kan zelfs nog per lens verschillen.

Start je kleurbewerking met de juiste basis

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is niet de camerasensor maar het cameraprofiel bepalend voor de manier waarop kleuren in onze digitale foto’s verschijnen. Kleuren van editing software pakketten zijn onvoorspelbaar en afgestemd op de smaak van iemand anders.

Je zult versteld staan van het resultaat

Wij denken dat er een betere oplossing is: neem de controle over je eigen kleurenexpressie door je eigen cameraprofielen te laten maken. Je krijgt hierdoor een goede stabiele basis voor je eigen nabewerking, ongeacht het merk of model van de camera, ongeacht welke RAW-converter je wilt gebruiken.

Neem de controle over je eigen kleuren

Wij beschikken over Lumariver Profile Designer REPRO software, waarmee wij profielen voor jouw camera kunnen maken, in zowel DNG Camera Profile (DCP) als ICC-formaat. Deze software ondersteunt dus bijna alle RAW converters op de markt.

Je kan een speciaal profiel maken algemene doeleinden. Dit profiel zal je over het algemeen gebruiken. Zo beschik je altijd over accurate kleuren.

Een kleurenprofiel voor speciale doelen

Maar je kan ook een profiel laten maken voor reproductie (kopiëren van illustraties en dergelijke). Deze profielen zijn ideaal voor elk onderwerp - portret, product, documentaire, natuur, landschap, architectuur, enz. - en dient als een gezonde realistische basis voor jouw creatieve nabewerking.

Hoe gaat het maken van een kleurprofiel in zijn werk

Met jouw camera maken we onder gecontroleerde omstandigheden een foto van een ColorChecker passport.

Met een belichtingsmeter zorgen voor een exacte belichting bij 5500 Kelvin. Deze foto wordt ingelezen in jouw beeldbewerkings software waarna wij hij op verschillende manieren wordt geexporteerd. Deze bestanden worden ingelezen in Lumariver. Dit programma zorgt voor het juiste profiel.

Het profiel wordt weer in de goede map op jouw computer geplaatst waarna de editingsoftware het profiel automatisch herkent. Je kunt het profiel als standaard profiel instellen.

Wat kost het maken van een kleurenprofiel?

Het maken van een ICC of DNG kleurenprofiel kost € 30,00 inclusief BTW.

Geinteresseerd?

Vul het contactformulier in. Ik neem snel contact voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Ben Eekhof Fotografie  -  De Grutto 70  -  8251 XN Dronten