Als je wilt gaan voor het perfecte plaatje

Je maakt zelf al best fraaie foto’s, maar je hebt het gevoel dat je er nog veel meer uit kunt halen? Er bestaan voor de bewerking van foto's mooie software-pakketten, zoals Adobe Lightroom CC en Capture One Pro 12. In deze software zitten zoveel opties dat je het overzicht kwijt kan raken. En dat is zonde, want vaak wordt er dan afgehaakt.

Het is fijn als je op weg geholpen wordt. Al snel ontdek je de mogelijkheden en krijg je weer 'grip' op de software.

Wij werken met zowel Adobe Lightroom als Capture One, want beide programma's hebben zo hun voordelen.  Wij delen graag onze passie en vakkennis en helpen hiermee je fotografievaardigheden naar een hoger niveau.

Leer je camera volledig beheersen

Een perfecte foto begint altijd met een  perfecte opname. Er bestaan echt geen slechte camera's meer. Vaak zie je dat mensen een dure camera kopen en vervolgens alleen fotograferen met de automatische instellingen. Dit is zonde van de investering want een goedkope camera of mobiele telefoon zal waarschijnlijk hetzelfde resultaat geven.

Wil je echt voor het perfecte plaatje gaan, dan zal je vaak over moeten schakelen naar een handmatige instelling. Ik fotografeer meestal volledig manueel (M-stand) of met een diafragma-voorkeur instelling (AV).

Er gaat een wereld voor je open!

Hoe krijg je mooi belichte foto's, die scherp zijn en mooi van kleur? En hoe maak je een knalscherpe portretfoto met zo'n mooie onscherpe achtergrond. Dit heeft allemaal te maken met diafragma-instelling, sluitertijd en ISO-waarden (lichtgevoeligheid). Heb je ook menu-knop waaruit je kunt kiezen uit verschillende instellingen voor lichtmeting en scherpstellen en je hebt geen idee hoe die te gebruiken?

Dan kun je mijn hulp wel gebruiken. We gaan samen met je camera op pad en maken foto's onder diverse omstandigheden. Ik leg je uit in welke situatie je de camera het beste in kan stellen. En ik leg het je niet alleen uit, maar ik laat het je ook zien. De resultaten kunnen we later op de computer bekijken in Capture One of in Adobe Lightroom.

Je fotografie naar een hoger niveau

Op je eigen niveau instappen

Met de onderstaande workshops neem ik je bij de hand en maak je wegwijs in fotografieland. Misschien beheers je al een heel deel van de software maar kom je niet helemaal uit een bepaalde handeling of bewerking? Dan slaan we de basis over en starten gelijk op jouw niveau. Bekijk de aangeboden cursussen en geef je gauw op.

1-op-1 coaching

De 1-op-1 coaching vindt plaats in onze studio in Dronten. Maar in overleg kan dat natuurlijk ook bij jou in de buurt zijn.

Geinteresseerd?

Vul het contactformulier in. Wij nemen snel contact voor meer informatie of een gratis kennismakingsgesprek.

Ben Eekhof Foto&Film  -  De Grutto 70  -  8251 XN Dronten